Ki-Update Compact: Quantum Systems, Robo Touch, DKB ve OpenAAI, OMR

Aramizda

Aktif Üye

1. Ki-Update Compact: Quantum Systems, Robo Touch, DKB ve OpenAAI, OMR

Drone start-up kuantum sistemleri milyarda bir boynuza artar

Almanya'nın savunma sektöründe yeni bir tek boynuzlu at var. Yapay zeka merkezli bir drone sistemleri üreticisi olan Bavyera şirketi Quantum Systems, bir finansman turunda 160 milyon avro topladı ve şimdi bir milyar avro ile değerlendirildi. Başlangıçta tarım sektörü için geliştirilen şirket, Ukrayna 2022'ye Rus saldırısından sonra elbette radikal bir değişiklik yaptı. Teknoloji şimdi Almanya, Ukrayna, ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve İspanya'da kullanılıyor.

Self -Masseran Uzman Hizmeti Heise Ki Pro

Eski bir Bundeswehr helikopter pilotu tarafından kurulan şirket, 2023'te zaten 110 milyon avro uyguladı ve 2024 için 200 milyon avro bekliyor. 550 çalışanı ile Quantum Systems yılda 4.000 kadar dron üretiyor. Taze sermaye seri üretim, yazılım geliştirme ve uluslararası genişlemeye akmaktır.

Amazon robotları dokunuş duygusuyla gösterir

E-ticaret devi Amazon, ilk robotunu dokunuşla tanıttı. “Vulcan” olarak bilinen model, nesnelerin ne zaman ve nasıl temasa geçtiğini anlayabilir – Amazon'un lojistik merkezlerinde kullanma konusunda belirleyici bir yetenek.

Vulcan AI'yı yeni bir şekilde kullanıyor ve sadece bilgisayar simülasyonlarıyla değil, binlerce gerçek örnekle eğitilmek zorunda kaldı. Robot kendi hatalarından öğrenir ve yavaş yavaş çocuklara benzer şekilde fiziksel dünyayı anlar. Amazon, Vulcan'ın önümüzdeki yıllarda giderek daha verimli olmasını bekliyor.

DKB OpenAAI ile işbirliği yapıyor

Bir Alman finans kurumu olan Deutsche Kreditbank (DKB), Chatt geliştiricisi Openai ile stratejik bir ortaklık yoluyla bankacılık konusunda öncü almak istiyor. Gelecekte, DKB müşterileri bankayı ararken insanlar yerine yapay zeka ile daha sık konuşabilirler. AI destekli dil desteği, müşteri endişelerinin işlenmesini hızlandırmayı amaçlamaktadır.

Zaten temel müşteri soruları için açık fikirli bir AI aracısı kullanan banka, artık daha fazla uygulama planlıyor: kişiselleştirilmiş bankacılık dijital bir ajanı, AI tabanlı çapraz satış ve uygulama süreçlerinin otomasyonu. İş müşterileri için ayrı bir dijital temsilci de geliştirilmelidir. DKB, ortaklıktan daha fazla müşteri konforu, daha güçlü otomasyon ve daha etkili ürün satışları vaat ediyor.

ABD Hukuk Teklifi Satıştan Sonra Nvidia Cipsleri İzlemek İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri, Çin'e AI cipslerinin yasadışı ihracatını önlemek için bir yasa planlıyor. Demokratik Milletvekili Bill Foster, satıştan sonra yüksek performanslı çiplerin izlenebilirliğini takip etmek için bir taslak yasa sunmak istiyor. Girişim, mevcut yasaklara rağmen bu yongaların Çin'e büyük ölçekli kaçakçılığı hakkındaki raporları tetikledi.

Foster, gerekli izleme teknolojisinin, Nvidia yongalarının kendisinde bile zaten var olduğunu vurgulamaktadır. Teklif destekleniyor. Taslağa göre, ABD Ticaret Otoritesinin karşılık gelen kuralları çözmek için altı ayı olacaktı. Şimdiye kadar, Nvidia proje hakkında yorum yapmadı.

AI OMR'de günlük hayata geldi

AI hype'ın gelişimi, Almanya'nın en büyük pazarlama ve reklam etkinliği olan OMR Festivali'nde iyi görülebilir. Kesinti retorikleri üç yıl önce, Chatgpt'in yayınlanmasından kısa bir süre sonra egemen oldu. Bir yıl sonra, AI'nın hatalarına ve sınırlarına dikkat çeken daha eleştirel sesler izledi. Bu yıl daha dengeli bir görüş var. Yapay zeka derslerinin sayısı azaldı ve tartışmalar daha nüanslı hale geldi. Teknoloji analisti Philipp Klöckner, yutturmaca döngüsünde mevcut pozisyonu belirlemeye çalışırken, pazarlama profesörü Scott Galloway Openaai aşırı değerli olduğunu düşünüyor ve Meta'yı AI yarışında verileri, finansal kaynakları ve bilgi işlem kapasitelerinde olası bir kazanan olarak görüyor.

Yapay zeka ne kadar zeki? İşimiz, boş zamanlarımız ve toplumumuz için üretken yapay zekanın sonuçları nelerdir? Haberler'nin “AI Güncellemesi” nde, kod çözücü ile birlikte en önemli AI gelişmelerine güncellemeler getiriyoruz. Cuma günleri uzmanlarla AI devriminin farklı yönlerine ışık tutuyoruz.

Google, geliştiriciler için Gemini Pro 2.5'i geliştirir

Google, AI modeli Gemini 2.5 Pro'nun güncellenmiş bir ön sürümünü yayınladı. “G/Ç baskısı” özellikle ön uç geliştirme ve karmaşık programlama görevlerini hedeflemektedir. Model şu anda web geliştiricisi kıyaslama “WebDev Arena” nda sıralama listesini listeliyor ve zaten kod aracılarının geliştirilmesi için biliş ve replik gibi yeni başlayanlar tarafından kullanılmaktadır.

Yenilikler, bir YouTube videosundan etkileşimli bir öğrenme platformu olarak video içeriğinden tüm uygulamaları oluşturabilecek geliştirilmiş bir video analizi içerir. Web projelerinde yeni işlevler uygularken, model CSS kodu oluşturarak geliştirme sürecini kısmen otomatikleştirebilir. Model, Google AI Studio veya Verix AI'daki Gemini API'si aracılığıyla mevcuttur, böylece fiyat değişmez.

CEO'lar, yönetim ekiplerinin AI bilgisinden şüphe duyuyor

Şirket liderleri, yöneticilerinin AI yetkinliklerine çok az güveniyorlar. BT danışmanlık şirketi Gartner tarafından yapılan bir araştırmaya göre, CEO'ların dörtte üçünden fazlası yapay zekanın ekonomiyi dönüştürmesini bekliyor. Aynı zamanda, kendi yönetim ekiplerine AI ile başa çıkma konusunda bilgi konusunda önemli boşluklar görüyorlar.

Gartner analisti David Furlonger, yönetimde yeterli AI yeterlilikleri olmadan rekabet gücünün acı çekeceği konusunda uyarıyor. Meslektaşı Jennifer Carter, dahili daha fazla eğitim ihtiyacını vurgulamaktadır: “Başarı artık yeni işe alımlar tarafından elde edilmez. Aksine, mevcut çalışanları AI'yi günlük işlere sorunsuz bir şekilde entegre etmek için gerekli becerilerle donatmakla ilgilidir.”

Self -Masseran Uzman Hizmeti Heise Ki Pro

(IGR)