Karşı Tarafın Sizi Engellediğini Nasıl Anlarız ?

Cicek

Yeni Üye
[color=]Karşı Tarafın Sizi Engellediğini Nasıl Anlarız? Eğlenceli Bir Rehber[/color]

Herkese merhaba, sevgili forumdaşlar! Bugün, hepimizin yaşadığı ama pek de üzerine konuşmadığı bir konuya el atıyoruz: “Karşı taraf sizi engelledi mi?” Bu, telefon ekranını, sosyal medyayı, hatta bazen hayatı anlamlandırma biçimimizi ciddi şekilde etkileyen bir soru. Yani, o “gönderdiğiniz mesajın mavi tikleriyle cevaplanması” hayalini kurarken, birden karşınıza çıkacak o korkutucu… “İletişim kurulamıyor!” yazısı ne kadar da tanıdık, değil mi?

Şimdi, bu yazıyı yazarken gözlerim dolarak “Acaba kim beni engelledi?” diye düşündüm, ama tabii ki sizlerle gülüp geçip eğleneceğiz. Hadi gelin, karşı tarafın sizi engellediğini anlamanın yollarını birlikte keşfedelim. Hazırsanız, başlıyoruz!

## [color=]1. Mesajlara Mavi Tik Gelmiyor, Çıldırma Noktasına Geldiniz[/color]

Bütün erkekler bilir ki, iletişime geçen bir arkadaşınız veya eski sevgilinizin mesajına mavi tik almak... Hayatın ta kendisidir. Ancak, mavi tikin ortada olmaması, başka bir hikayenin de habercisidir: Engellenmiş olabilirsiniz.

Erkekler için mesele şöyle işler: Öncelikle mantıklı bir şekilde durumu analiz etmeye başlarsınız. "Hadi ya, belki telefonumda bir sorun olmuştur" dersiniz. Sonra, göz ucuyla tüm sosyal medya hesaplarınızdaki bildirimleri kontrol edersiniz. "Hmm, belki engellememiştir, sadece cevap vermeyi unuttu" falan dersiniz, ama derinlerde bir yerde, “Kalktılar ve gittiler” cümlesi vızır vızır ötmektedir.

Kadınlar ise bu durumu daha empatik bir açıdan ele alır. "Belki o kadar yoğun ki, gerçekten zaman bulamamıştır," derler ve hemen bir ‘umutsuzca’ mesaj gönderme planı yaparlar. Ama ne zaman beklediğiniz cevap gelmez? İşte o an, başlıyoruz incelemelere!

## [color=]2. Profiline Giriyorsunuz, "Hıııııııı"…[/color]

Instagram, WhatsApp, Facebook… İletişim kurduğumuz mecralarda hepimizin bir profil fotoğrafı var, değil mi? Şimdi, her şey normal görünüyorsa, yani profil fotoğrafı hala mevcutsa ve siz tüm “birinci sınıf dedektiflik yeteneklerinizi” kullanarak girdiğinizde, durum şöyle olabilir: Profil fotoğrafı silinmiş ve yerine beyaz bir siluet koyulmuş… İşte bu, *biri beni engelledi* mesajının en klasik belirtisidir.

Erkeklerin kafasında bu, şu şekilde işler: "Ya ben biraz fazla mı mesaj attım acaba? Şu ‘merhaba’ diyen mesajım fazla mı gıcıktı?" Kadınlar ise daha çok “Acaba yanlış bir şey mi söyledim?” diye düşünürler ve hemen başlarlar, kalp kırıklığına karşı verdikleri mücadeleye. "Belki profil fotoğrafını değiştirdi ama ya ben engellenmediysem?" diye umutla bağlanırlar. Ah, delikanlılık… Ne çok bizi yanıltıyor!

## [color=]3. Profildeki 'Son Görülme' Bilgisi Kayboluyor, Kısacası... Sizi Unutuyorlar![/color]

Birini WhatsApp'ta engellediğinizde, artık o kişinin “Son Görülme” bilgisini görmek imkansız hale gelir. Peki ya bu durumda ne oluyor? Tabii ki de delilik başlıyor. "Hmmm, son görülme neden kayboldu? Benimle konuşmuştu, yoksa bir şeyler mi oldu?" diye sorgulamaya başlarsınız.

Erkekler biraz daha pragmatik yaklaşır: “Bunu yalnızca engellendiysem göremem. Sonra hemen WhatsApp durumuna bakarım, orada bir değişiklik var mı diye.” Kadınlar ise daha fazla empati kurar, bir yolunu bulup kişiyi kaybetmemek için “Belki telefonunu şarja takmayı unuttu” ya da “Belki başka bir şehirdeydi, interneti zayıftı” gibi olasılıkları sorgularlar. Her durumda, çözümün orada olduğunu sanarak hemen harekete geçerler.

## [color=]4. Mesajlarınız Sadece 'Tek Tik' Oluyor![/color]

Ah, evet! Bu da en korkutucu olanı. Mesajı gönderiyorsunuz ve “tek tik” ile kalıyorsunuz. Yani, mesajınızı karşı taraf hiç görmedi. Ya da belki de gördü ama okumak için kararlı bir şekilde engelledi.

Erkekler bu durumda hemen akıl yürütür: "Ya acaba telefonda bir hata mı var?" Kadınlar ise durumu daha hassas şekilde ele alır ve düşünmeye başlar: "Ben ona neden böyle yazdım? Ne yaptım, ona o kadar da umursamadım mı?" İşte burada fark yaratan detay şu: Erkekler için çözüm basittir: **Daha az mesaj, daha fazla cevap.** Kadınlar ise “Benim de duygularım var!” diyerek bir süre depresyona girebilirler. Sonra, yeni bir çözüm bulurlar: “Birilerine danışalım, ne demeli?”

## [color=]5. Herhangi Bir Sosyal Medya Aktivitesi Göremiyorsunuz… Yani, Gerçekten Görmüyorsunuz![/color]

Son olarak, engellenmenin en belirgin göstergelerinden biri: Sosyal medya aktiviteleri. Eğer birinin paylaşımlarını göremiyorsanız, bir şeyler ters gidiyor demektir. Artık o kişi, paylaşımlarını sizden saklamakla kalmıyor, sizinle bir dijital sessizlik oluşturuyor.

Erkekler stratejik yaklaşır: “Bunu aşmam için bir yol bulmalıyım. Yine mi arkadaşım beni engelledi?” Kadınlar ise biraz daha sakinleşir, “Okey, belki ben fazla mı aktif oldum?” sorusunu sorar ve mesafeyi daha anlayışla belirlerler. Yine de, her iki taraf da nihayetinde aynı sonucu kabul eder: **Engellenmek, kötü bir şeydir.**

## [color=]Tartışmaya Açık: Sizce Engellenmek Gerçekten Bir Şeyleri Bitirir mi?[/color]

Peki, arkadaşlar, tartışmaya açık bir soru soralım: Sizce, engellenmek gerçekten bir şeyleri bitirir mi? Yoksa sadece dijital bir “tamam, ben biraz uzaklaşıyorum” demek midir? Kendi deneyimlerinizi duymak isterim! Hadi, hep birlikte bir kahkaha patlatalım, kim bilir, belki hepimiz bu engellemeleri aşarız!