Denizcilik Kabotajı, Baccelli: “Tek bir tender'a doğru. Toremar'ın davranışı tahammül edilemez”

Aslıhan2312

Co-Admin
“Toskana Bölgesi, Toskana takımadaları için deniz kabotaj ihalesi için mevcut mevzuata en iyi şekilde hazırlanmak ve uymak amacıyla, yerel yöneticiler, sendikalar ve ticaret dernekleri, AdSP ve Ulaştırma Düzenleme Kurumu ile düzinelerce toplantı ve anket yaparak İtalya'da benzeri olmayan katılımcı bir süreç yürüttü. Bu titiz ve zamanında yapılan tartışma, muhataplarımızdan gelen genel olarak olumlu geri bildirimlerle ilerledi. Tüm bunlar göz önüne alındığında, bu çok proaktif iklim, Toremar şirketinin tahammül edilemez davranışları nedeniyle aniden ve olumsuz bir şekilde kesintiye uğradı; ayrıca, yatay OSP'lere ilişkin ilgi ifadesine olumlu yanıt verdikten sonra, en son olarak filonun bir kısmını satma isteğini belirterek bir dizi uygunsuz açıklama yaparak, denizcilik personeli arasında çok güçlü bir endişe yarattı”.

Altyapı, mobilite ve ulaştırma konseyi üyesi Stefano Baccelli şunları ekledi: “15 Temmuz'da sendikalarla tekrar bir araya geldim ve her şeyden önce sendikaların istihdamı korumayı amaçlayan, aynı zamanda kalite açısından da aynı zamanda bölgesel süreklilik hizmetinin verimliliğine dikkat eden her zaman doğru, tutarlı ve işbirlikçi davranışlarının altını çizmek istedim. Daha sonra sendikalara, Toskana takımadalarındaki tüm denizcilik hizmetleri için sosyal madde içeren tek bir ihaleyi, bölgesel konsey tarafından onaylanan kararla ve her durumda geçerli düzenlemelerle uyumlu olarak yürütmeyi amaçlayan süreci başlattığımı bildirdim. Tek ihaleye doğru bu sürecin olasılığı – Baccelli sözlerini tamamladı – analitik motivasyonla tarafımızdan ART'ye gönderildi ve ART'nin bu motive edici prosedüre engel koymamasını umduğum gibi, Toskana Bölgesi bu yönde ilerleyecek. Sendikalara da bildirdim. 11 Temmuz'da Toremar'ı, geminin kamu hizmetini yerine getirirken geminin bir kısmını elden çıkarması konusunda resmen uyardığı ve bugüne kadar bu konuda herhangi bir yanıt almadığı”.