Zaman baskısı altında bir taksi şoförü gibi sürücüler: waymo-robotaxi denedi

Aramizda

Aktif Üye
Otonom robo taksileri birçok şirket tarafından test edilir, ancak hiçbir sağlayıcı Google iştiraki Waymo kadar bitmiş ürüne yakın değildir. Waymo taksileri zaten Los Angeles, San Francisco ve Phoenix'te araba kullanıyor, Austin, Atlanta, Miami ve Tokyo'da başlangıç planlanıyor. Los Angeles'taki Waymo, C'T 3003 takımını birçok geziyle çok kapsamlı bir şekilde test etti.

Reklamcılık

Videonun transkripti

(Not: Bu transkript, yukarıdaki videoyu izlemek istemeyen veya izlemeyen insanlar için tasarlanmıştır. Metin resim parçasından tüm bilgileri vermez.)

Buraya bak, Los Angeles'tayım ve sokak köşesindeyim ve hayatımda ilk kez bir robo taksisi sipariş edeceğim. Bu yüzden bir şekilde Waymo uygulamasında düğmeye basacağım, sonra böyle bir araba orada oturan biri olmadan geliyor. Ve dürüstçe şunu söylemeliyim: Son derece heyecan verici buluyorum çünkü bence bu gerçekten toplumu değiştirecek bir teknik.

Waymo aslında sadece böyle bir model testi değil, aynı zamanda gerçekten kalınlaşıyorlar. San Francisco'da bulunan Los Angeles'talar, şimdi Austin, Miami ve Tokyo'da olan Phoenix'talar. Yani ciddi demek istiyorlar. Bekleme listelerine kaydolmanız gerekmez, uygulamayı indirebilirsiniz. Ve sonra bir robo taksi var.

Bunu şimdi denemek istiyoruz. Nasıl hissettiğine bakıyoruz. Yani ona ilk tepkilerim. Ve ne kadar güvenli olduğuna bakıyoruz. Bunun için lastiklerin önüne koyacağımız bir şey aldık. Ve bakalım: şey bitiyor mu? Yoksa kontrol ediyor mu? Ve elbette hepimiz için çok önemli: Aslında orada çıplak olabilir misin? Devam ediyor.

Sevgili bilgisayar korsanları, sevgili internet sörfçüsü, buraya hoş geldiniz …

[20 Minuten untranskribierbarer Video-Test]

Sonuçumu düşünmek için, küçük kiralık arabamla sessiz bir yere gittim ve Waymo'yu ve bunun gerçekte ne anlama geldiğini düşündüm. Her halükarda, bu arabanın nasıl sürdüğünden çok etkilendim. Ve araba gerçekten – yani başka türlü söyleyemezsiniz – bazen kurban edilmiş bir ekmek gibi sürüyor.

Küçük sokaklarda bile, sanki 30 yıldır bunu yapan direksiyondaki bir taksi şoförü gibi gerçekten ısıtılıyor. Yani biraz hissettiriyor, şey. Ayrıca, özellikle tüm sensör aracılığıyla ne kadar iyi engellerin tanındığını son derece şaşırtıcı buldum.

Tüm sensörler, çıplak gözle tanımadığım herhangi bir ev girişinde olan gerçekten insanları görebilir. Ayrıca arabanın bu ekranlarda ne gördüğünü de görebilirsiniz. Her zaman son derece güvende hissettim. Yani şey işe yarıyor – bu yumuşak oyuncağı lastiklerin önüne koyduğumuzda bile, arabanın üzerinden geçtiğini görsek bile. Ama mesele de şudur: şey canlıları tanıyabiliyor gibi görünüyor.

Sadece şöyle dedi: “Bu sadece aptal bir yumuşak oyuncak, üzerinden geçebilirim.” Bu küçük bir çocuk ya da kedi ya da başka bir şey değil. Bunu yaşayan bir nesne ile denemelisiniz. Ve anlaşılabilir nedenlerle deneyemedik.

Yani şey işe yarıyor. Tabii ki hala büyük veri koruma konusuna sahibiz: İç mekandaki birçok kamerayı alan bu resimleri kim görüyor? Orada çıplak sürmeye çalıştık – hiçbir şey olmadı. Direksiyon simidine dokunduk, zaten biraz saçmalık yaptık – hiçbir şey olmadı.

Ama kameraların size hedeflendiğini bilmek hala garip bir duygu. Kim bilir, buna kim bakıyor? Waymo, varsayılan olarak sadece ağartılmış bir resim gördüğünüzü ve yalnızca bir şekilde oraya bakmak için bir nedeniniz varsa geçebileceğini söylüyor. Ama sadece Waymo bunu tam olarak biliyor.

Ama tüm hikaye ile ilgili önemli şey: Şu anda hala çok pahalı olan gerçekten işleyen özerk otomobiller var, ama gerçekten birçok Amerikan şehrinde gerçekten dolaşıyorlar? Bu dünya ile ne yapıyor?

Şimdi burada spekülasyon yapmak istemiyorum, ancak her durumda, özerk otomobillerin gerçek bir dünya değişimi potansiyeli var. Bundan oldukça eminim. Bu şeylere bir bakıyorum: örneğin, taksi, uber veya lyft sipariş etmekten korkan kadınlar çünkü sürücülerin saldırıya uğradığından korkabilirler. Artık sorunun yok.

Ayrıca teorik olarak bir araba alabileceğiniz bir şey var – özel bir araba -, ben ofisteyken sekiz saat, sonra kendiniz etrafta dolaşın ve bazı insanların etrafında sürün. Böylece bu zaman daha mantıklı kullanılır.

Arabaların, özellikle özel arabaların, çoğu zaman durduğunu biliyoruz. Ancak her şeyden önce, bu Google gibi şirketlerin hareketlilik sabit bir oran sunma potansiyeline sahiptir.

Bu, takvimde bir randevu yazıyorum ve hiçbir şey için endişelenmem gerekmiyor. Daha sonra sadece alınıp sürüleceğim. Belki tren istasyonuna gideceğim ve sonra doğrudan bir bilet rezervasyonu yapacağım.

Bunun işe yarayabileceği gerçekten açık. Hareketliliğimi insan yardımı olmadan düzenleyebilirsiniz. Tabii ki, sürüşle ilgisi olan tüm meslekler de – muhtemelen çok uzun sürmeyecekler.

Bu aslında şehirlerdeki arabalarla ne yapıyor? Daha az araba var mı, çünkü insanlar şöyle diyor: “Tamam, şimdi bu özerk taksiler var – kendi arabamı yapabilirim”? Daha az özel otomobil olacak mı?

Bilmiyorum. Ancak her durumda, içinde çok fazla potansiyel var. Ve gelecekte ne olacağını görmek için çok heyecanlıyım.

Kesinlikle benim için çok ilginç bir deneyim oldu. Ve biz özerk otomobillerin konusu olacağız … bunların çoğunu duyacağız.

Evet, bunu nasıl görüyorsun? Otonom arabalarla sürdüğümüz arkadaşlarla ve akrabalarıyla konuştum. Birçoğu şöyle dedi: “Ah, oraya girmezdim, bu tamamen garip bir duygu.”

Bunu yapar mısın? Potansiyeli nasıl tahmin ediyorsunuz? Yani, gerçekten ilgileniyoruz, çünkü elbette şimdi özerk arabalarımız varsa dünyaya ne olacağını bilmediğim sonucumu zaten fark ettiniz.

Ancak her durumda, otonom arabalar artık pazara hazır. Maliyet -efektif çalışıp çalışamayacağınız hala sorudur, çünkü en azından waymos – son derece pahalısınız. Bunu nasıl görüyorsun? Yorumlarda yazmak isterim. Ve abone olmayı seviyorum. Güle güle!

C'T 3003, C'T'den YouTube kanalıdır. C'T 3003'teki videolar bağımsız içeriktir ve C'T dergisindeki makalelerden bağımsız olarak. Editörler Jan -Keno Janssen, Lukas Rumpler, Sahin Erengil ve Pascal Schewe her hafta bir video yayınlıyor.

(JKJ)