Yük treni raydan çıktı, Giani ve Baccelli: “Yolcuları düşünün. Otobüs hatları devreye girdi”

Aslıhan2312

Co-Admin
Başkan Eugenio Giani ve ulaşımdan sorumlu meclis üyesi Stefano Baccelli tarafından bu sabah Floransa’da meydana gelen trenin raydan çıkması ve ardından trenlere elektrik sağlayan kabloları tutan direklerin ve direklerin yıkılması nedeniyle azami uyarı.

Giani ve Baccelli, “İşe gidip gelenler için, maruz kaldıkları uzun beklemelerden, şu anda tam olarak ölçülemeyen gecikmelerden, inemeyecekleri konvoylarda mahsur kalan yolculardan endişe duyuyoruz” diyor. Başkan ve komiser, bu sabah bu rotada yola çıkan herkese son derece yakın olduklarını ifade etmenin yanı sıra, talep etmek, anlamak ve çözüm bulmak için hemen Rfi, Trenitalia ve ayrıca Autolinee ile temasa geçti.

Baccelli, “At’tan hemen biletleri ve demiryolu geçiş kartları olan yolcuların Floransa ile Prato’yu birbirine bağlayan otobüslere binmesine izin vermesini istedim” dedi. Autolinee’den hemen olumlu bir yanıt aldım. Ve bu, muazzam rahatsızlığı biraz hafifletmenin bir yolu. Rfi ile sürekli iletişim halindeyim ve trendi takip ediyorum. Maalesef sabah geç saatlerde arıza giderilse bile hattaki aksaklık ve gecikmeler gün boyu devam edecek” dedi.

Başkan Giani, Floransa’da yüksek hızlı demiryolu bağlantısına duyulan ihtiyacı yineliyor ve bu yönde hızlandırılması gerektiğini teyit ediyor. “Yüksek hızlı trenlerin kuzey-güney bağlantılarını kesintiye uğratmayarak – alternatif yolları garanti ederdi” diye açıklıyor cumhurbaşkanı.

Pods, taşınan malların tehlikeli olmadığı konusunda güvence veriyor: “Ek bir hasar ve başka sonuçlara yol açabilecek başka bir endişe olurdu. Neyse ki – şu sonuca varıyor – mallar zararlı değildi”.