Yeni Rus yolcu uçağı MS-21, birinci sefer bir sivil havalimanına iniş yaptı

dunyadan

Aktif Üye
Yeni Rus yolcu uçağı MS-21, birinci sefer bir sivil havalimanına iniş yaptı
İrkutsk Milletlerarası Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, “Onaylı denetim testleri kapsamında MS-31-300’ün olağan şartlar altında sivil havalimanına gerçekleştirdiği birinci eğitim uçuşu başarılı oldu” tabirleri kullanıldı.

Uçağın Moskova bölgesindeki Jukovski Havalimanı’ndan kalktığı ve 4 bin kilometreden çok yol kat ederek İrkutsk’a indiği aktarıldı.

Testler sırasında uçağın motor, işlevsel sistemleri ve donanımlarının güvenilirliği test edildi.

Uçağın yıl sonuna kadar sertifika alması planlanıyor. Fakat seri üretim şimdiden başlamış durumda. Üretilen birinci altı uçak 2022’de Rus Rossiya havayolu şirketine teslim edilecek. Bunlardan dördü şu anda İrkutsk Uçak Fabrikası’nda ve son montaj çalışmalarını bekliyor.

Rus teknoloji devi Rostec’e bağlı şirketler tarafınca üretilen MS-21 orta büyüklükte bir yolcu uçağı. Uçağın Rus PD-14 motorları ve ABD’ye ilişkin Pratt & Whitney motorları ile üretimi yapılacak. Montaj süreçleri İrkutsk’taki İrkutsk Uçak Fabrikası’nda yapılıyor. Daha evvel fabrika ile havalimanı içinde birinci test uçuşu yapılmıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.