WDR Uygulaması: Artırılmış gerçeklikte savaş sonuçlarının görünürlüğü

Aramizda

Aktif Üye
Bu yılki Didacta'da Westdeutsche Rundfunk, yeni artırılmış gerçeklik teklifini “AR'deki çağdaş tanık 1945-Debris” sunuyor. Uygulama, savaş sonrası dönemdeki görüntüleri kullanarak Ulusal Sosyalizmin ve İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarını bilgilendirmeli ve çağdaş tanıklarla görüşmelidir. Uygulamanın yayınlanması 8 Mayıs 2025 – 80 yıl önce savaşın sona ermesinin yıldönümü planlanıyor. Teklifin Didacta'ya sunumu bu yılın fuarın önde gelen temasına uyuyor: “Demokrasi Eğitime İhtiyaç Var – Eğitim Demokrasiye İhtiyaç Var!”

Reklamcılık

Serbestçe mevcut dijital eğitim teklifi

Çağdaş tanık uygulaması okullar için bir eğitim teklifi olarak tasarlanmıştır, ancak ilgilenen herkese yöneliktir. 2019'da (ne yazık ki daha yeni Android sürümleriyle uyumlu olmayan) “WDR AR 1933 -1945” uygulamasını daha önce yayınlayan WDR'nin çalışmasının bir devamıdır ve ayrıca NRW'deki blokları tökezlemek için bir uygulama sürdürür.

“WDR AR 1933 -1945” uygulaması savaşla ilgilidir. (Resim:

Uygulama: “WDR AR 1933 -1945”

)))

Yeni uygulama, Düsseldorf Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Köln Kapsamlı Bir Okul “Karma Gerçeklik ve Görselleştirme” Bölümü ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. Şimdiye kadar, altı hikaye çağdaş tanık içermelidir. Buna ek olarak, 1945'ten itibaren moloz manzarasının 360 ° ortamına bir sıçrama da mümkündür.

WDR yönetmeni Dr. Katrin Vernau, uygulamanın okul çocuklarının katılımıyla geliştirilmesinden gurur duyuyor. “Anma kültürüne bir başka önemli katkı” yaratıyor.

Didacta'daki tarihler

Didacta bu yıl Stuttgart'ta 11 Şubat – 15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Kitle büyükelçisi, “Aula” demokrasi projesini birkaç yıldır Alman okullarına getiren korsan partisinin eski politikacısı Marina Weisband.

WDR, Didacta'da iki çalıştayda “Çağdaş Tanıklar 1945 – AR'de Rummer” uygulamasını sunacak. 13 Şubat 2025'te 13:15 – 14:00 arasında ve 14 Şubat 2025'te saat 13: 00-10: 45 saatleri arasında 5C50.

8 Mayıs'ta, uygulamanın kısa bir süre sonra Google Play Store'da olan Apple App Store'da piyasaya sürülecek.

(KBE)