Ukrayna’da muhalefet partisinden Zelenskiy’e istifa daveti: ‘Donbass’ı denetim altına alamadı’

dunyadan

Aktif Üye
Ukrayna’da muhalefet partisinden Zelenskiy’e istifa daveti: ‘Donbass’ı denetim altına alamadı’
Hayat İçin Muhalefet Platformu’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Lideri Zelenskiy’in ‘Donbass’ı denetim altına almakta başarısız olduğu’ vurgusu yapıldı.

Zelenskiy’e istifa davetinde bulunan muhalefet partisi, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Şu anda Donbass etrafında gelişen durum, yetkililerin hareketsizliğinin ve iradesizliğinin müthiş bir kararıdur. Seçimlerde, Ukraynalı seçmenlerin üçte ikisi barış için, Ukrayna’nın Donbass’a ve Donbass’ın Ukrayna’ya dönmesi için oy kullandı. Fakat büyük bir kamu inancı oranına sahip olan hükümet, ulusal ehemmiyete sahip bu bakılırsavle başa çıkmakta başarısız oldu.”

Ülkedeki 2014 daha sonrası milliyetçi darbe hükümetinin ‘komünizmden arındırma’ ve Ukraynalılaştırma siyasetlerine karşı çıkan Ömür İçin Muhalefet Platformu, Ukrayna parlamentosu Rada’da 44 koltuğa sahip.

Açıklamada ayrıyeten şu tabirler kullanıldı:

İki buçuk yıldır, Ukrayna’nın dünyadaki partnerlerinin davetlerine, Ukrayna muhalefetine, vatandaşların taleplerine ve Ukrayna’nın memleketler arası yükümlülüklerine karşın, Minsk mutabakatlarının siyasi kısmının, barışın ve birliğin uygulanması istikametinde tek bir adım atılmadı. Bunun bilakis, yetkililerin temsilcileri tekraren mutabakatların kelam konusu kısımlarının verimsiz olduklarını beyan ettiler, revize edilmelerini talep ettiler ve özetlemek gerekirse mutabakata uymayı reddettiler.
Nihayetinde, (eski Ukrayna Devlet Lideri Petro) Poroşenko’nun siyasetinin destekçileri, Donbass’ın geri kazanılması için memleketler arası mukavele çerçevesini görmezden geldi ve ülkeyi çatışmanın önemli bir biçimde tırmandığı bir duruma taşıdı.
Ömür İçin Muhalefet Platformu olarak, barışı sağlama ve Donbass’ı geri kazanma bakılırsavinde başarısız olan hükümetin istifa etmesi gerektiğine inanıyoruz. Siyasetçilerin korkaklığının, hırslarının ve sorumsuzluğunun bedelini tüm bir ülke ve vatandaşları ödememelidir. Zelenskiy hükümetinin mağlubiyeti, ülke için bir mağlubiyet olmamalı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.