Trump: Lider koltuğunda ben otursaydım Putin nükleer sözünü tekrar asla kullanamazdı

dunyadan

Aktif Üye
Trump: Lider koltuğunda ben otursaydım Putin nükleer sözünü tekrar asla kullanamazdı
Ünlü İngiliz gazeteci-televizyon kişiliği Piers Morgan’ın ‘Sansürsüz’ programının birinci kısmına konuk olan evvelki ABD Lideri Donald Trump, bir daha Rusya’nın Ukrayna operasyonu üzerinden halefi Joe Biden’ı amaç aldı. Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’i de nükleer tehditte bulunduğu sebebi öne sürülerek eleştiren Trump, “Ben Lider olsaydım, Putin’e şunu derdim, şu biçimde yapardım” telaffuzundan yeni kısımlar sundu.

İngilizcede ‘zenci’ manasına gelen ‘nigger’a hakaret ya da küfür sayıldığından ‘N kelimesi’ diye atıfta bulunulmasını nükleere uygulayan Trump, Putin’in N sözünü bu kadar sık kullanımının kabul edilemez olduğunu lisana getirdi.

‘Hepsi aptal ve korkak’

“Putin N sözünü kullanıyor. Ben buna N sözü diyorum. N sözünü, nükleer sözünü her seferinde kullanıyor. Bu muhakkak kabul edilemez. Bunu yapamazsın. O her gün kullanıyor” diye konuşan Trump, Biden dahil öteki dünya önderlerinin ağzının hissesini veremeyecek kadar Putin’den korktuklarını belirtti.

Tonight on TalkTV at 8pm

Donald Trump tells Piers Morgan that if he was still in power he would have told Vladimir Putin that he would have "problems" if he continued to use a nuclear threat against western allies.@piersmorgan | @PiersUncensored | #TalkTV pic.twitter.com/bf81L3CsjG

— TalkTV (@TalkTV) April 25, 2022

“Herkes o denli korkuyor ki, epey korkuyor, epeyce korkuyor. Ve onlar korktukça o bunu daha epeyce kullanıyor. Şu anda yaptığı cinsten şeyleri o yüzden yapıyor. Bunu yapıyor, zira ‘kimse bize saldıramaz’ diye düşünüyor” diye devam eden Trump, “Çünkü hepsi aptal ve konuşmaktan korkuyorlar” vurgusunu yaptı.

Putin, geçen hafta Sarmat kıtalararası balistik füzesinin birinci denemesinin muvaffakiyetle gerçekleştirilmesi hakkındaSarmat füzesinin bir benzerinin dünya üstünde uzun müddet yer almayacağını, bu niçinle Rusya’yı tehdit etmeye çalışan tarafların bunu yapmadan iki kez düşünmeleri gerekeceğini’ söylemişti.

‘Sizden hayli, fazlaca daha kuvvetliyüz’

Kendisi Lider olsaydı Putin’in tehditlerine ABD’nin denizaltı filosunu ve nükleer cephaneliğini överek karşılık vereceğini belirten Trump, şu biçimde konuştu:

“Biden üzere ‘Aman, nükleer silahları var’ demek yerine ‘Bizim silahlarımız sizinkilerden daha uygun. Biz tarihteki en büyük denizaltı gücüne sahibiz’ derdim. ‘Sizden epeyce daha fazlasına sahibiz. Sizden epey, epeyce daha kuvvetliyüz. Ve tekrar o kelimeyi kullanamazsın. Nükleer kelimeyi tekrar asla kullanamazsın. Ve şayet kullanırsan, seninle meselelerimiz olacak.'”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.