#TGIQF: Windows XP hakkındaki Haberler sınavı

Aramizda

Aktif Üye
Çoğu Windows sürümü altın sonbahar ayında piyasaya sürüldüğünden, Ekim geleneksel olarak mükemmel bir Windows ayıdır. XP de öyle: Microsoft tarafından 25 Ekim 2001'de tanıtıldı.

Reklamcılık

Önceki sürümlerin oldukça sade görünümü, XP'de yeşil ve mavinin hakim olduğu çok renkli bir arayüzle değiştirildi; eleştirmenler buna daha ziyade Klicki-bunti adını verdiler.

“Tanrıya şükür bugün Sınav Cuması!” Her Cuma BT, teknoloji, eğlence veya inek bilgisi konularında yeni bir test vardır:

Ancak XP'nin açık avantajları da vardı: Artık son kullanıcılar ve profesyoneller için farklı Windows sürümlerinin çekirdek ikiliği sona erdi. Profesyonel serinin daha kararlı NT tabanı artık tüm Windows sürümlerinin temelini oluşturuyordu. 3x ve 9x ev sürümlerinin çekirdek koltuk değneği MS-DOS nihayet kullanımdan kaldırıldı. Son kullanıcı daha fazla istikrardan memnundu; yeni arayüzden tiksinen profesyonel saflar, Windows 2000'i artık gerçekten çalışmayana kadar kullandılar.

Uzun süredir çalışan bir işletim sistemi olarak XP

Ancak XP'nin kendisi de uzun süredir favori haline geldi. Ancak bu sefer daha az kozmetik nedenler vardı: Windows'un halefinin geliştirilmesi uzun zaman aldı ve 2006'da piyasaya sürülen Windows Vista, daha ziyade müdahaleci sorular ve donanıma olan açlığı gibi tuhaflıkları ile öne çıktı. daha iyi kullanıcı arayüzü için. Bu nedenle XP, Microsoft'un planladığından çok daha uzun süre Redmond şirketindeki en önemli işletim sistemi olarak kaldı.

Peki resmi destek ne zaman sona erdi? Küçük Windows XP testimizde sizden bunu öğrenmek istiyoruz! 12 soruda, arka planda yeşil bir tepe bulunan çarpıcı mavi-yeşil işletim sistemine zamanda geriye yolculuk yapıyoruz.

Bu haftaki şovu izleyerek hazırlığınızı mükemmelleştirebilirsiniz: Malte Kirchner, Dr. Volker Zota ve Ben Schwan'a bugünkü sınavdan üç soruyu önceden tanıttı – sınav yöneticisinin onları yanlış yönlendirmesine izin vermediler.

Hızlı tahmin edenler, zaman ilerledikçe yeniden ödüllendirilecek: Hızlı cevaplarla 12 soruda 220 puan gibi muazzam bir puan elde edebilirsiniz. Puanınızı forumdaki diğer oyuncularla karşılaştırabilirsiniz. Ancak diğer katılımcıların sınavdan aldıkları keyfi bozmamak için lütfen spoiler vermekten kaçının. Her zaman olduğu gibi övgü ve eleştiriye açığız.

Güncel kalın ve BT dünyasından en son gelişmeleri öğrenin: Bizi takip edin X, eski adıyla Twitteralternatif ağlar Bluesky ve Mastodon'da, meta düzeylerinde Facebook veya Instagram'da. Ve arsız olmanın da tadını çıkar Editoryal bot Botti on X üzerinde.

(mawi)