Aslıhan2312
Co-Admin
Teremyağlı Köz Patlıcan Yatağında Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Bulgur köftesi için:
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese sağlıklı günler diliyorum. Bugün size teremyağı ile lezzetlendirdiğim ister 5 çayında isterseniz sofranızda ikram edeceğiniz hoş bir tanım vermek istiyorum.
Bulgur köftesi için:
- 1 su bardağı ince bulgur (bardak ölçüsü 200 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet büyük uzunluk közlenmiş patlıcan
- 1 tatlı kaşığı teremyağı
- 1 kase susuz yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı teremyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 2 domates rendesi
- Tuz-pulbiber- kekik
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese sağlıklı günler diliyorum. Bugün size teremyağı ile lezzetlendirdiğim ister 5 çayında isterseniz sofranızda ikram edeceğiniz hoş bir tanım vermek istiyorum.
- Öncelikle bir kaba ince bulguru koyup sıcak su ek ederek kapağını kapatıp 10 dakika kabarması için bekletiyoruz.
- Patlıcanları bir kaç yerinden delip ocak üzerinde patlatıp soğuk suya tutarak soyuyoruz
- Kararmaması için elimize limon sıkıp patlıcana sürüp incecik doğrayarak tavaya 1 tatlı kaşığı teremyağı koyup soteliyoruz.
- Yumuşayan bulgurun üzerine irmik, yumurta, un tuz ve baharatları ek ederek sert olursa 2-3 yemek kaşığı su ek ederek yeterlice yoğuralım.
- Elimizi yavaşça ıslatarak misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
- Ocakta kaynamakta olan tuzlu suya koyup 20 dakika kadar pişirelim.
- Sosu için tavamıza teremyağı, zeytinyağı, salça ve domates rendesini koyup soteleyelim.
- Pişen köfteleri delikli kaşıkla alıp sosa ek ederek düzgünce karıştıralım.
- Pulbiber, tuz ve 1,5 tatlı kaşığı kekiği ilave ederek ocaktan alalım.
- Közleyip sotelediğimiz patlıcana tuz ve sarımsak kattığımız yoğurdu ek ederek karıştırıp servis tabağına yayalım.
- Üzerine soslu bulgur köftesini koyup ince kıyılmış maydanozu serpiştirerek servis yapalım.Afiyet olsun.