Tavuklu Kaşarlı Mantar Dolması

Aslıhan2312

Co-Admin
Tavuklu Kaşarlı Mantar Dolması Tanımı İçin Materyaller

• 15 adet büyük mantar
  • 1 modül tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 3 yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz karabiber kekik toz kırmızı biber
  • ( baharat ve tuz isteğe gore)
Tavuklu Kaşarlı Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Mantarların ???? saplarını çıkartıp temizleyin. Mantar ????yıkanmaz sonucur lakin ben yıkamadan kullanamıyorum limonla ???? ovdum o denli yıkadım kararmaması için.
  2. Tavuk göğsünü küçük küp küp doğrayın yeşil ????biber kapya ????biber soğan ????ve sarımsağı ????da doğrayıp hazırlayın.
  3. Tavaya 3, 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım doğranmış soğanları ???? içine atıp pembeleşene kadar sote edelim
  4. Doğranmış tavukları da koyup hoş sote edelim tavuklar suyunu çekene kadar kavuralım.
  5. Doğranmış biberleri???????? ve sarımsağı???? da ek edip biberler biraz yumuşayınca doğranmış domatesi ????koyup bir kaç tıp karıştıralım.
  6. Salçayı ve bir yemek kaşığı tereyağı da ek edip bir iki dakika karıştırıp üzerine bir çay bardağı sıcak su tuz ve baharatları koyup karıştıralım.
  7. Tavuklar pişince ocağın altını kapatalım altını tereyağ ile yağladığımız borcama mantarları ???? dizelim
  8. İçlerini tereyağ ile biraz yağlayalım ki lezzet versin.
  9. Tavuk harcımızı mantarların içine dolduralım.
  10. Üzerine dilim kaşar peyniri koyalım.
  11. 180 derece önce ısıtılmış fırında kaşar peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Sıcak olarak servis edelim tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????????.
Tavuklu Kaşarlı Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı