Aslıhan2312
Co-Admin
Tavuklu Kaşarlı Mantar Dolması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 15 adet büyük mantar
- 1 modül tavuk göğsü
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk domates
- 3 yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz karabiber kekik toz kırmızı biber
- ( baharat ve tuz isteğe gore)
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarların ???? saplarını çıkartıp temizleyin. Mantar ????yıkanmaz sonucur lakin ben yıkamadan kullanamıyorum limonla ???? ovdum o denli yıkadım kararmaması için.
- Tavuk göğsünü küçük küp küp doğrayın yeşil ????biber kapya ????biber soğan ????ve sarımsağı ????da doğrayıp hazırlayın.
- Tavaya 3, 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım doğranmış soğanları ???? içine atıp pembeleşene kadar sote edelim
- Doğranmış tavukları da koyup hoş sote edelim tavuklar suyunu çekene kadar kavuralım.
- Doğranmış biberleri???????? ve sarımsağı???? da ek edip biberler biraz yumuşayınca doğranmış domatesi ????koyup bir kaç tıp karıştıralım.
- Salçayı ve bir yemek kaşığı tereyağı da ek edip bir iki dakika karıştırıp üzerine bir çay bardağı sıcak su tuz ve baharatları koyup karıştıralım.
- Tavuklar pişince ocağın altını kapatalım altını tereyağ ile yağladığımız borcama mantarları ???? dizelim
- İçlerini tereyağ ile biraz yağlayalım ki lezzet versin.
- Tavuk harcımızı mantarların içine dolduralım.
- Üzerine dilim kaşar peyniri koyalım.
- 180 derece önce ısıtılmış fırında kaşar peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak olarak servis edelim tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????????.