Sultan Kebabı (Tavuklu Köz Biberli)

Aslıhan2312

Co-Admin
Sultan Kebabı (Tavuklu Köz Biberli) Tanımı İçin Malzemeler

İç gereç için;

• 2 adet yufka
  • 400 gram tavuk but eti
  • 1 kase bezelye
  • 1 kase közlenmiş biber
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 sivri biber
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Beşamel sos için;

• 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine;

• Kaşar rendesi
Sultan Kebabı (Tavuklu Köz Biberli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle içini hazırlıyoruz bezelyeyi ve havucu haşlıyoruz isterseniz garnitür de kullanabilirsiniz.
  2. Közlenmiş biberleri doğruyoruz. Patlıcanları küp küp doğrayıp, az yağda kızartıyoruz.
  3. Tavuk etlerini küp küp doğruyoruz. Sıvıyağı tavaya alıp tavuk etlerini suyunu salıp, çekinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Kavrulan tavuk etlerinin içine ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip, 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından kırmızı biber bezelye havuç ve patlıcanı ekleyip tuz ve baharatlarını da atıp, 5 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz (Ben bu tanımda salça kullanmadım. Közlenmiş biber hem salça üzere tat veriyor birebir vakitte daha yumuşak olmasını sağlıyor)
  6. Beşamel sos için; tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip, kokusu çıkıncaya kadar kavurup sütü ekliyoruz. Göz göz oluncaya kadar kaynatıp, altını kapatıyoruz.
  7. Sıra geldi son evreye yufkaları dörde bölüp, bir kesimini kasenin içine alıyoruz kenarları dışarıda kalacak biçimde dışa sarkan kanatlarından birini içe kıvırıp üzerine 3 kaşık kadar harçtan koyuyoruz.
  8. Yufkanın kenarlarını kapatırken her kapattığımız kenarın üzerine beşamel sostan biraz sürüyoruz. bu biçimdece tabanı sert olmuyor (En alta sürmüyoruz)
  9. Hazırladığımız yufkaları tabaktan çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine kalan beşamel sosu döküyoruz ve fansız fırına koyup, 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
  10. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 5 dakika üzerinin kızarmasını sağlıyoruz. Bu ölçülerde benim 7 adet çıktı. Afiyet olsun????.
Sultan Kebabı (Tavuklu Köz Biberli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı