Aslıhan2312
Co-Admin
Sultan Kebabı (Tavuklu Köz Biberli) Tanımı İçin Malzemeler
İç gereç için;
Not EkleTarifi Yazdır
İç gereç için;
- 2 adet yufka
- 400 gram tavuk but eti
- 1 kase bezelye
- 1 kase közlenmiş biber
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 sivri biber
- 3 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle içini hazırlıyoruz bezelyeyi ve havucu haşlıyoruz isterseniz garnitür de kullanabilirsiniz.
- Közlenmiş biberleri doğruyoruz. Patlıcanları küp küp doğrayıp, az yağda kızartıyoruz.
- Tavuk etlerini küp küp doğruyoruz. Sıvıyağı tavaya alıp tavuk etlerini suyunu salıp, çekinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan tavuk etlerinin içine ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip, 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Ardından kırmızı biber bezelye havuç ve patlıcanı ekleyip tuz ve baharatlarını da atıp, 5 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz (Ben bu tanımda salça kullanmadım. Közlenmiş biber hem salça üzere tat veriyor birebir vakitte daha yumuşak olmasını sağlıyor)
- Beşamel sos için; tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip, kokusu çıkıncaya kadar kavurup sütü ekliyoruz. Göz göz oluncaya kadar kaynatıp, altını kapatıyoruz.
- Sıra geldi son evreye yufkaları dörde bölüp, bir kesimini kasenin içine alıyoruz kenarları dışarıda kalacak biçimde dışa sarkan kanatlarından birini içe kıvırıp üzerine 3 kaşık kadar harçtan koyuyoruz.
- Yufkanın kenarlarını kapatırken her kapattığımız kenarın üzerine beşamel sostan biraz sürüyoruz. bu biçimdece tabanı sert olmuyor (En alta sürmüyoruz)
- Hazırladığımız yufkaları tabaktan çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine kalan beşamel sosu döküyoruz ve fansız fırına koyup, 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 5 dakika üzerinin kızarmasını sağlıyoruz. Bu ölçülerde benim 7 adet çıktı. Afiyet olsun????.