Aslıhan2312
Co-Admin
Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not 2: Ben üzerine koyduğum arpacık soğanları kızartmadan koydum ancak kızartırsanız bence daha hoş olacaktır????
Not 3: Kaplar bir tepsiye alınır, tepsi yarıya kadar su ile doldurulur ki yemeğimiz kurumadan pişsin.
Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 5 adet patlıcan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı et suyu
- Sivri biber
- Arpacık soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış dana etini düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile dolduralım. Düdüklümüz kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
- Patlıcanlar çizgili soyularak küpler halinde doğranır. 20 dakika kadar tuzu suda bekletilir.
- Bu sırada pişen etler düdüklünün havası denetim edilerek kapağı açılır ve etlerin suyu süzülür.
- Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır.
- Ayrı bir tencereye 3 -4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur.
- bir süre daha sonra yeşil biberler de doğranıp ek edilir. Sarımsaklar da eklenerek karıştırılır ve kavrulmaya devam edilir.
- Karabiber, pul biber, tuz ek edilerek karıştırılır.
- Son olarak haşlanan etler ek edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
- Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar eşit hisse edilir ve hazırlanan etli karışım da patlıcanların üzerine eşit olacak biçimde paylaştırılır.
- Üzeri arpacık soğan ve biberle süslenir.
- Yemeğin sosu için farklı bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir.
- 180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Not 2: Ben üzerine koyduğum arpacık soğanları kızartmadan koydum ancak kızartırsanız bence daha hoş olacaktır????
Not 3: Kaplar bir tepsiye alınır, tepsi yarıya kadar su ile doldurulur ki yemeğimiz kurumadan pişsin.
Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı