Saarland'da Taslak Kanun: Dijital Eğitim Tek Bir Kaynaktan Gelmelidir

Aramizda

Aktif Üye
Saarland, yeni bir yasa ile dijital eğitim için bağlayıcı bir çerçeve oluşturmak istiyor. Bu, Saarland Eğitim Bakanı Christine Streichert-Clivot (SPD) tarafından açıklandı.
Güvenliği planlamalı ve dijital eğitim altyapısının uzun vadeli çalışmasını güvence altına almalıdır. Haftanın başında, Bakanlar Konseyi bir taslak yasaya karar verdi. Bununla birlikte, Saarland “cihazı ve içeriği bir araya getirecek” ilk devlet olmasını sağlar.

Reklamcılık

Dijital teklifleri teşvik etmek

Dijital eğitim yasası, örneğin, Saarland'ın (LSMS) dijital medya kredilerinin Saarland okul sisteminin kalıcı bir parçası haline gelebileceğini düzenlemeye yöneliktir. Corona Pandemi tarafından sunulan mesafe dersleri de yasalar tarafından düzenlenmektedir. Sadece bir salgın sırasında değil, aynı zamanda sel, fırtına ve siyah buz gibi aşırı hava koşullarında da mümkün olmalıdır.

Donanım için, ülke sürekli yeni alımlardan kaçınmak için bir kiralama modeline güvenmek istiyor. 26/27 öğretim yılından itibaren, dijital uç cihazlar okul yetkilileri tarafından yönetilmeye ve yönetilmeye devam edecektir, ancak bir kiraya veren lojistik ve sigorta dahil olmak üzere gelecekte desteklenmelidir.

Taslak yasaya göre, önceki ders kitabı kredisi dijital ve analog medyayı içermeye devam ediyor. Bununla birlikte, 26/27 öğretim yılından itibaren yılda 160 Euro tekdüze bir ücret alınacaktır. İlkokullar için ceza daha düşüktür. Bakana göre, bu düzenlemeler “herkes için adil ve uygun fiyatlı” dır. Fiyatların bir temini de bununla ilişkilidir. Faydalardan yararlanan aileler için, örneğin Okul Tanıtım Yasası'nı ayarlayarak başvuru sürecini sıkmak istiyorlar.

Streichert-Clivot planları açıkladı: “Dijital eğitim bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Hedefimiz açıktır: Her öğrenci menşe veya sosyal durumdan bağımsız olarak en iyi öğrenme koşullarını almalıdır.

Şimdiye kadar, üçüncü sınıftaki tüm öğretmenleri ve öğrencilere tabletlerle tedarik etmek için ülkede 55 milyon da dahil olmak üzere Saarland'daki okulların dijital altyapısına 137 milyon Euro yatırım yapıldı. Bu farklı ekipman standartlarını önlemelidir. “Herkesin yapmasını istiyoruz
Öğrenciler aynı son cihazlara bir sınıfta erişebilirler, “dedi DPA bakanı Saarland'daki çevrimiçi okulla (OSS), ülke dijital öğrenme için güçlü bir platform oluşturdu.

Kanun hala devlet parlamentosu tarafından yapılmalı

Taslak yasa şimdi dış duruşmaya giriyor. Bu yetenekte
Eğitim sektöründen aktörler – okul yetkilileri, dernekleri ve sendikalar da dahil olmak üzere – açıklamalarını yaparlar. Nisan 2025'te, taslak yasa devlet parlamentosuna tanıtılacak ve – parlamento danışmanlığı başarıyla geçmeli – Temmuz ayında kabul edilecek ve 1 Ağustos 2025'te yürürlüğe girecek.

(KBE)