Rusya: Türkiye birinci fırsatta askerlerinin Suriye’den ayrılacağını bildirdi

dunyadan

Aktif Üye
Rusya: Türkiye birinci fırsatta askerlerinin Suriye’den ayrılacağını bildirdi
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kazakistan’ın başşehri Nursultan’da yapılan Astana formatındaki Suriye temalı görüşmeler sonunda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Lavrentyev, görüşmelere katılan Türk temsilcilerin Rus tarafına, birinci fırsat oluştuğunda askerlerinin Suriye’den ayrılacağına dair teminat verdiklerini tabir etti.

Rus diplomat, “Türk ortaklarımız daima olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünden, Suriye’nin birliğinden, bağımsızlığından yana olduklarını, orada süreksiz olarak bulunduklarını ve imkanlar el verdiğinde oradan ayrılacaklarını beyan ediyor, vurguluyor” diye konuştu.

‘Rusya, İdlib’deki teröristlerle gayrette Türkiye’ye yardım teklifinde bulundu’

Rusya’nın İdlib’deki teröristlerle çabada Türkiye’ye yardım etmeyi önerdiğini, Ankara’nın bu mevzuyu değerlendirdiğini söyleyen Lavrentyev, şu biçimde konuştu:

“İdlib’deki tansiyonu azaltma bölgesinde teröristlerle çaba ile ilgili problemlerin tahlilinde Türk tarafına yardım teklifinde bulunduk ve husus şu anda Türk tarafı tarafınca bedellendiriliyor.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.