Prato'nun notu düşürüldü, Giani ile komisyon üyesi arasında nihai projeye ilişkin bir anlaşma yapılmasına yeşil ışık yakıldı

Aslıhan2312

Co-Admin
Marx Yolu ile Nenni Yolu arasındaki “Declassata di Prato”nun bir alt geçit inşa edilerek ikiye katlanması, bir adım daha ileri gidiyor. Prato Est ve Prato Ovest kavşakları arasındaki bağlantı çalışmaları nihayet önemli bir dönüm noktasına ulaşıyor. Toskana Bölgesi, çalışmanın ulusal olağanüstü komiseri Eutimio Mucilli'den (Anas yöneticisi), Floransa-Prato-Pistoia-Bologna güzergahının yeniden geliştirilmesine yönelik nihai projenin uygulanmasına yönelik önerilen anlaşmayı istedi. Aslında, “Porrettana”nın mevcut güzergahının modernizasyonu ve güvenliği, onu A1 otoyolu üzerindeki Floransa gişesine (Prato-Calenzano) bağlayan yol bölümlerinin, güzergahın gömülmesini sağlayacak şekilde yeniden sınıflandırılması ile planlanıyor. yapay bir tünel aracılığıyla.

Başkan Eugenio Giani, “Bu proje bizim için bir önceliktir” dedi ve Toskana Bölgesi ile Anas arasındaki program anlaşmasında bu müdahaleyi kaynakların yoğunlaştırılmasına mutlak öncelik vererek bu yönü onaylıyoruz. Konsey, Toskana Bölgesi ile Ulusal Olağanüstü Komiser arasında nihai projeye ilişkin anlaşmaya yeşil ışık yaktı. Bu noktada icra projesine hızla ulaşılmasını ümit ediyorum. Bölgenin bu çalışmaya ihtiyacı var, diye ekledi Giani, Fi-Po adını verdiğim, Toskana'nın en yoğun nüfuslu, neredeyse tek bir şehir olan, ekonomik açıdan stratejik ve desteklenen bir bölgeye yerleştirilecek. önemli imalat ve üçüncül faaliyetlerle. Gerçeklerin gerçekliği, Floransa, Prato ve Pistoia bölgelerini modern zamanlara ve ekonominin ve toplumun ihtiyaçlarına göre işlevsel hale getirecek hareketlilik ve bağlantıları gerektirir. Bu nedenle, Toskana'nın bu bölümünde trafiği düzene koymak, seyahati hızlandırmak ve altyapıyı modern ve verimli bir şekilde hızlandırmak için gerekli koşulları yaratmak önemlidir. Her iki yöndeki iki şeritli güzergahın yapay bir tünele gömülmesi bu açıdan okunmalı” dedi.

Ulaştırma ve altyapıdan sorumlu meclis üyesi Stefano Baccelli şöyle devam etti: “Bu sonraki adım, ön araştırma aşamasında elde edilen gözlem ve görüşlerin toplandığı çeşitli aşamaların ve Prato Belediyesi, Merkezi Valdarno İnşaat Mühendisleri ve Caddemiz tarafından verilen talimatların ardından geliyor. Arpat'tan sektör. Bu da projeye ekstra bir ivme kazandırıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Hizmetler Konferansı'yla zaten bir ivme yakalamıştık; bugün konsey, komisyon üyesi ile başkan arasında nihai projeye ilişkin anlaşmayı onaylıyor. İşin başlangıcının artık daha yakın olduğunu makul bir şekilde söyleyebiliriz.”

Prato Matteo Biffoni belediye başkanı şunun altını çiziyor: “Bu çalışmanın uzun bürokratik sürecini kişisel olarak takip etme kararlılığım sabırlıdır ve bu bölgesel kararla ileriye doğru daha önemli bir adım attık. Gerçekten mutluyum,” diye paylaştı Başkan Giani. Prato için hareketlilik sorununun çözümünün çok ötesine geçen, şehrin sinir merkezini ve en çok nüfusa sahip mahallelerden birini yeniden geliştirecek bir müdahalenin önemini anlamış ve bu nedenle tüm çabalara rağmen zorluklar yaşanmıştır. Bürokrasinin İncil zamanlarında, kurtarma tünelinin yüzey parkı ile birlikte inşa edilmesinin en iyi seçenek olmaya devam ettiğine inanıyorum. Aksini söyleyen ve gerçeklerin sansasyonel bir şekilde inkar ettiği 'inşaatın imkansızlığı' fikrini gizleyen herkes, basitçe bunu yapmaz. Prato'da iyi şeyler istiyorum”.