Aslıhan2312
Co-Admin
Patates Çanağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram sotelik et
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı+yarım tatlı kaşığı tereyağı (güveç kaplarını yağlamak için)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Damak zevkinize nazaran tuz ve kimyon
- 1 yemek kaşığı biber yahut domates salçası
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı alıyoruz.
- Kızdıktan daha sonra etimizi ekliyoruz.
- Etimizi biraz karıştırdıktan daha sonra tenceremizin kapağını kapatıp, kısık ateşe alıyoruz.
- Bunu yaparak etin suyunu salmasını sağlıyoruz. bu biçimdelikle ayrıyeten su eklemiyoruz kendi suyunda pişiyor.
- Suyunu salıp, çektikten daha sonra küp doğradığımız soğanları ekliyoruz.
- Soğanlar şeffaflaşınca salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip bir taşım daha pişiriyoruz.
- Ben döküm tencerede yaptım yarım saatte pişti. Etin pişme müddeti hem ete bağlı tıpkı vakitte tencereye bağlı olduğu için mühlet veremiyorum.
- Ayrı bir yerde mandolin var ise mandolinle yoksa epeyce ince halka formunda patatesleri kesiyoruz.
- Yağladığımız güveç kaplarına her bir dilimi birbiri üzerine gelecek biçimde kabın tabanına koyuyoruz.
- Kaptan uç kısımları biraz sarkmalı.
- Patatesleri eklediğimiz güveç kaplarını 180 derece fırında alt üst patatesler cips kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Pişen patatesleri çıkarıp orta kısımlarına et sotemizi koyup, rende kaşar peynirini üzerine döküp tekrar fırın yapıyoruz.
- Kaşarlar eridiğinde çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.
- Bir spatula sayesinde çıkartıp, patatesler altta çanak olacak biçimde servis ediyoruz.