Aslıhan2312
Co-Admin
Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar iyi günler diliyorum.Harika bir kebap tanımı vermek istiyorum. Kesinlikle bilinen bir yemek fakat her insanın soğan doğrayışı farklıdır derler ya ????.
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvı yağ
- 2 – 2.5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- 2 adet defne yaprağı
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar iyi günler diliyorum.Harika bir kebap tanımı vermek istiyorum. Kesinlikle bilinen bir yemek fakat her insanın soğan doğrayışı farklıdır derler ya ????.
- ilk vakit içinderda etlerimizi tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- daha sonrasında sıvı yağı, tereyağı, yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları ve defne yaprağını tencereye alalım ve kavuralım.
- Domates ve salçaları da ek ettikten daha sonra bir kaç dakika daha kavuralım. Ve sıcak suyu ek edip bir saat civarı etler yumuşayana kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
- Etler pişerken patatesi küp küp doğranıp biraz tuz serpelim ve yağda kızartalım.
- Yumuşayan etlerin suyunu ortada denetim edelim. Azaldığında ortada sıcak su ek edebilirsiniz.
- En son kademede kızarttığımız patatesleri, tuz ve karabiberi ek edelim ve 10 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatalım. Afiyet olsun.