Aslıhan2312
Co-Admin
Özel Soslu Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı (Pirzola İle) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket tavuk pirzola ( but kanat tavuk göğsü rastgele istediğiniz birşey olabilir)
- 6-7 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı salça
- Köri
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Fesleğen
- Tavuk baharatı
- Kajun baharatı (Baharatları istediğiniz ölçüde kendi damak zevkinize nazaran kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu (ben tuzu azaltılmış kullandığım için tuzu ona bakılırsa koydum şayet azaltılmamış olandan kullanacaksanız tuz ölçüsüne dikkat edin!)
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sarımsakları yeterlice eziyoruz sonrasındasında kabımıza alıyoruz üzerine 2 yemek kaşığı yoğurdumuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- sonrasındasında salçamızı ekliyoruz biraz daha karıştırdıktan daha sonra sıvı krema mı ekliyoruz düzgünce birbirine karıştırdıktan daha sonra baharatları mızı koyuyoruz.
- sonrasındasında yağımızı koyuyoruz ve tavuklarımızı da ekledikten daha sonra yeterlice sosu tavuklara yediriyoruz.
- sonrasındasında üzerine bir streç yahut bir kapak ile kapatıp buzdolabında en az 2 saat yapabilirsek geceden dolaba koyup bir gece bekletiyoruz.
- sonrasındasında çift taraflı tavamız yahut ızgara tavamız var ise uygunca ısındıktan daha sonra tavuklarımızı uygunca ısınmış tavaya alıyoruz.
- ondan sonrasında kapta kalan sosun üzerine 1 su bardağı yahut bir buçuk su bardağı kadar su koyup sosu tavamıza koyuyoruz bu türlü tavuklarımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz bu türlü fırında da pişirebilirsiniz.
- Tavada pişirdiğiniz vakit kapağı olursa daha âlâ olur ondan sonrasında bir saat üzere bir vakitten daha sonra tavuğunuzu denetim ediyoruz.
- bazı kimi çeviriyoruz alışılmış ki de daha sonrasında tavuğumuz 1 saat daha sonra servise hazır içi yumuşacık dışının sosu şahane olan bir tavuk yemeğimiz oldu.
- Yanına ben salata ve tavuk dünyası’nın makarnasından yaptım siz dilediğiniz bir biçimde servis yapabilirsiniz makarna olduğu üzere yanına pilav da hayli yakışabilir afiyet olsun.