Aslıhan2312
Co-Admin
Mangal Lezzetinde Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram kemiği alınmış tavuk incik ve göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 5-6 adet acı tatlı karışık sivri yeşil ve kırmızı biber
- 1 tatlı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti tahta üzerine alalım ve keskin bir bıçak ile kıyma olacak biçimde doğrayalım siz isterseniz kıyma ve sebzelerinizi doğrayıcıda yada kıyma makinesinde doğrayabilirsiniz ben kebapçıların yaptığı üzere yapmak istedim.
- Tavuk etini doğradıktan daha sonra zerzevatları de tıpkı biçimde hayli ince olacak halde doğrayalım doğramış olduğumuz kıymayı zerzevatları ve baharatları tuzu ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip, güzelce güzelce yoğuralım.
- sonrasındasında elimizi biraz yağlayıp kıyma harcından bir kesim alalım ve çöp şişlere elimizde takmaya başlayalım. Tüm çöp şişleri doldurduktan daha sonra tavaya yahut ızgaraya 3- 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, kızdıralım.
- Üzerine çöp şişleri bırakalım, üzeri kapalı bir biçimde altı kızarınca öteki yüzüne çevirelim o ortada salça ve suyu güzelce karıştırıp, kebabın pişmiş olan tarafını sürelim üzerini kapatıp, altının kızarmasını bekleyelim.
- Tüm kebabı bu türlü pişirelim ben yanına garnitür olarak soğan ve biber kızarttım deneyecek olan herkese afiyet olsun hoşça kalın.