Lavrov: Rusya-İngiltere ilgileri fakat eşit diyalog kurulması halinde istikrara kavuşabilir

dunyadan

Aktif Üye
Lavrov: Rusya-İngiltere ilgileri fakat eşit diyalog kurulması halinde istikrara kavuşabilir
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna’daki durum niçiniyle Avrupa’da yaşanan tansiyonu istişare etmek üzere Moskova’ya gitti.

Truss’la görüşmesinin başında konuşan Lavrov, “İlişkilerin, lakin birbirimizin legal çıkarlarının tanınmasına ve karşılıklı olarak kabul edilebilir tahliller aranmasına odaklanan diyalogla normalleştirilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Lavrov, İngiliz bakanların ziyaretinin krizi aşma hedefi taşıyorsa, Moskova’nın buna karşılıklılık aslına göre karşılık vereceğini kaydederek, “Zira son senelerda en düşük seviyede bulunan bağlantılar bizi mutlu edemez” diye konuştu.

Lavrov, Rusya ve İngiltere’nin ikili işbirliği sistemlerini bir daha devreye sokacağını umduğunu ekledi.

Başbakan Johnson açık ve samimi diyalog vurgusu yapmıştı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, evvelki gün The Times gazetesi için yazdığı yazıda, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin‘le geçen hafta yaptıkları telefon görüşmesinde İngiltere’nin Rusya’ya, faşizmi omuz omuza yenmelerinin daimi anısına hürmet duyduğunu ve Rusya’nın tasalarının açık ve samimi diyalogla giderilebileceğine inandığını dediğini anımsatmıştı.

Johnson, bu niçinle İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Savunma Bakanı Ben Wallace’ın yakında Moskova’yı ziyaret edeceğine dikkat çekmişti.

Batılı ülkeler, 2021 sonbaharından bu yana Rus ordusuna Ukrayna sonuna asker yığma suçlamaları yönelterek Rusya’nın Ukrayna’yı istila edeceğini sav ediyor. Batı, bunu münasebet göstererek son periyotta Kiev’e hayli önemli ölçüde mali ve askeri yardım sağlıyor.

Rusya, bu tezleri kesin bir lisanla ve defaatle reddederken ABD ve NATO’dan güvenlik garantileri sunmalarını talep ediyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.