Aslıhan2312
Co-Admin
Ev Üretimi En Pratik Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 700 gr göğüs ve incik kısmından tavuk eti
- 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kurusoğanın suyu (posasını kullanamayacağız )
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( 50ml )
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğun sosunu hazırlayacağımız kaba evvela 700 gram tavuğun incik ve göğüs etini incecik doğrayıp ekleyelim.
- ondan sonrasında üzerine yoğurdu soğanın suyunu ezilmiş sarımsağı,baharatları ve tuzu son olarak da yağ ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Tüm gereçleri karıştırdıktan daha sonra eti buzdolabı poşetine alalım ben kilitli buzdolabı poşeti kullandım sizler olağan buzdolabı poşeti de kullanabilirsiniz.
- hemen sonrasında eti yuvarlayıp rulo formu verelim ve ayrıyeten bir poşete daha ekledim ki her ihtimale karşı buzluğa yağ akmaması için ve uç kısmını da bir paket lastiği ile sıkıştırdım ne olur ne olmaz buzdolabı yağlanmasın
- hemen sonrasında eti dolabının dondurucu kısmına kaldıralım.
- En az 5-6 saat uygunca donuncaya kadar bekletelim sizler dolabınızın durumuna göre et donuncaya kadar bekletebilirsiniz.
- Bir kaç gün bekletebilirsiniz ya da aylarca bekletebilirsiniz hiç bir sorun olmaz istediğiniz vakit çıkartıp kullanabilirsiniz ben 24 saat beklettim.
- sonrasındasında eti buzluktan çıkarıp rahat kesebilmem için 10 dakika kadar beklettim ve bu biçimdece incecik doğradım.
- Şimdi geçelim etimizi pişirmeye tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ben zeytinyağı kullandım.Tereyağı da kullanabilirsiniz.
- Daha da da lezzetli olur hiç yeterli yağ da kullanmayabilirsiniz isterseniz etin ortasındaki yağla da kızarabilir ondan sonrasında yağı kızdırdıktan daha sonra üzerine döneri ekleyelim ve daima karıştırarak eti pişirmeye başlayalım.
- Et evvela suyunu salacaktır çabucak sonrasında o suyu yavaş yavaş çekecektir eti istediğimiz biçimde kızarttıktan daha sonra ocağı kapatalım ve istediğimiz biçimde servis edelim.
- Ben patates kızartması ile servis ettim sizler isterseniz dürüm yaparak da servis edebilirsiniz deneyecek olan herkese afiyet olsun yeni tariflerimde görüşmek üzere hoşça kalın. Allah’a emanet olun aşağıda görüntüsünü izleyin size yardımcı olur ????