Aramizda
Aktif Üye
Koalisyon Sözleşmesi: Dijital Pakt 2.0 gelmeli
CDU, SPD ve CSU arasındaki koalisyon anlaşması Dijital Pakt 2.0'ın tanıtımını teyit ediyor. Ancak, aslında onlara ne kadar para akacağı açık kalıyor.
Koalisyon anlaşmasının diğer birçok alanında en az yaklaşık milyar dolarlık bir hacim belirtilirken, bu eğitim sektöründe fark edilmemiştir.
CDU, SPD ve CSU arasındaki koalisyon anlaşması eğitim federalizmi için pek şaşırtıcı değildir, ancak eğitim sisteminde daha iyi işbirliği ve daha fazla karşılaştırılabilirlik elde etmeye devam etmek istiyor.
Bu hedef federal düzeyde süreklidir. “İşbirliğini daha verimli hale getirmek” istiyorsunuz. Federal hükümet, federal devletler ve belediyeler de bir araya gelmeli ve “yapıcı işbirlikleri üzerinde anlaşmalı” olmalıdır.
Ölçülebilir eğitim hedefleri, eğitim kursu kaydı ve öğrenci kimliği
Federal hükümetin ve ülkelerin “önümüzdeki on yıl için ilgili ve ölçülebilir eğitim hedefleri üzerinde anlaştıkları” da formüle edildi. Ayrıca veri tabanlı bir okul geliştirme ve bir eğitim kursu kaydı olmalıdır. Bu, eğitimsel biyografilerin Almanya'da nasıl çalıştığını ve örneğin, hangi apse veya yükseliş yollarının tipik olduğunu veya mevcut sistemler tarafından tanıtıldığını veya önlendiğini daha iyi anlamak anlamına gelir.
Ayrıca, ülkeler arasında uyumlu bir “Veri Koruma Öğrenci Kimliği” tanıtılmalıdır. Koalisyoncular ayrıca Citizen ID ile bağlantıyı etkinleştirmek istiyorlar.
Dijital Pakt 2.0 Hakkında Küçük Beton
Aralık 2024'te parametrelerin geri kalanında vaat edilen dijital PACT 2.0 ile,
Eğer dijital altyapı genişletilecekse, ancak aynı zamanda “güvenilir bir yönetim” de bahsedilir. Burada koalisyonun tam olarak ne hayal edebileceği heyecan verici olurdu. BT yönetimi için fonlar dijital paktlarla stabilize mi ve ayrıştırılıyor mu? Digital Pact 2.0 ayrıca şunları söylüyor: “Uygulamaya yönelik öğretim oluşumu, dijitalleştirme ile ilgili okul ve öğretim geliştirme, kendi kendine uyarlanabilir, yapay zeka temelli öğrenme sistemleri ve dijital destekli temsil kavramları getiriyoruz.” Burada da, bireysel noktalarla ilgili daha ayrıntılı açıklamalar ilginç olurdu.
En az iki ifade makul derecede somuttur: “Çapraz -Border önlemleri” için faturalandırma süresi “iki yıl” uzatılmıştır. Ve ihtiyacı olan çocuklar hala uç cihazlarla donatılmıştır. Sessiz umut, harap okul binaları açısından da ortaya çıkabilir. Bunun “okulların yenilenmesini ve madde bakımını ve yeni kapasitelerin yaratılmasını desteklemek” için bir yatırım programı olmalıdır. Bunun için ne kadar para mevcut olması gerekmiyor.
Son olarak, okullardaki mevcut akıllı telefon tartışması da psikososyal zorluklar, sınıfta olası konsantrasyon kaybı ve günlük okul yaşamının bozuklukları ile ilgili olduğu için koalisyon anlaşmasına girişini de buluyor. Diyerek şöyle devam etti: “Ekran süresinin ve sosyal medya kullanımının etkilerini en kısa zamanda bilimsel olarak değerlendireceğiz ve sağlık ve gençlik medya korumasını güçlendirmek için bir önlem paketi geliştireceğiz.” Eleştirel bir değerlendirme, eğitim kurumlarındaki akıllı telefonların özel kullanımını daha fazla sınırlayan kapsayıcı kurallara yol açabilir.
Genel halk için dijital eğitim
Sözleşmesinde, yeni koalisyoncular dijital araçların ve medyanın eleştirel kullanımının toplumun esnekliğini ve rekabet gücünü arttırdığını ve bunun sadece gençler için bir sorun olmadığını vurgulamaktadır. Bu nedenle, bir “çapraz dijital yeterlilik saldırısı” başlatılır. Yeni başlayanlar, iş, kamu eğitim kurumları ve sosyal dernekler yardımıyla “tüm nüfus grupları için yenilikçi ve sürdürülebilir teklifler” oluşturulacak. Koalisyon müzakereleri sırasında Bitkom'un gerektirdiği gibi federal bir dijital eğitim merkezi, bu açıklamalarda bulunamaz.
Hükümet partileri ayrıca herkes için dijital katılım ve erişilebilirliğin güçlendirilmesi vaat ediyor. Ergenler için sosyal yaşama daha iyi katılım sağlamak için, çocuklar bir katılım uygulaması aracılığıyla özel okul tekliflerine ve spor, müzik, kültür ve diğer boş zaman aktivitelerine uygun olmayan erişim almalıdır. Nane alanı için koalisyon, erken nane oluşumunu ve “Jugend Forscht” yarışmasını genişletmek istiyor.
(KBE)