ahmetbeyler
Yeni Üye
En son hangi kitabı okuduğunuzu hatırlarsınız. Pekala ya birinci okuduğunuz kitabı? Güç tabi ancak sizi en çok etkileyen kitabı kolay kolay unutmazsınız. Haydi o kitabı anlat deseler tahminen bir özet üzere anlatamazsınız fakat kesinlikle aklınızda en az bir cümle kalmıştır. İşte kitaplarda geçen en âlâ kelamlar, o cümlelerdir. Kitap alıntıları birçok vakit genel okuyucunun etkilendiği ve üzerine düşündüldüğünde derin manalara sahip cümlelerden oluşurlar.
Tahminen içeriğimizde yer alan kitap alıntıları sizin için en âlâ alıntıları temsil etmeyebilir fakat gelin şu biçimde düşünelim; bu yazıyı okuyan olan herkes, bu cümleleri nazarancek ve tahminen okumuş olduğu kitapta süratle geçtiği bir cümleyi keşfedecek. Bu keşif, birlikteinde sonu gelmez kanılar ve derin manalar getirecek. Gelin kitaplarda geçen kelamlar ve kimi kitap alıntıları üzerine biraz düşünelim.
“İnsan sırf yüreğiyle doğruyu gorebilir. Asıl görülmesi gerekeni gözler bakılırsamez.”
“Ben bir kuş değilim ve hiç bir ağ beni tuzağa düşüremez. Ben kendi bağımsız iradesine sahip, özgür bir bireyim!”
“zaman içinderın en güzeliydi ve vakit içinderın en kötüsüydü.”
“Dikkatli ol! Zira korkusuzum ve bu yüzden kuvvetliyüm.”
“Cesaretin elinde silah olan bir adam olduğu fikrine kapılmak yerine gerçek cüretin ne olduğunu görmenizi istedim.”
“Bir adam, hayatının tozunu ve kırıntılarını sildikten daha sonra geriye yalnızca güç ve net soruları bırakmış olacaktır: uygun miydi yoksa makus müydü?”
“Acı labirentinden çıkmanın tek yolu affetmektir.”
“Her şeydilk evvel şu: Kendi nefsine hakikat ol ve bunu takip etmeli, gece gündüz üzere. bu biçimde hiç bir beşere palavra söyleyemezsin.”
“Derin bir nefes aldım ve kalbimin eski övünmesini dinledim: Ben, ben, ben.”
Kitaplarda geçen en düzgün kelamlardan kimilerini listeledik ve özetlemek gerekirse bu kitap alıntıları hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsettik. Girişte anlatmıştık, herkes için en güzel kelam farklıdır lakin en azından artık okuduğunuz bu kelamlar hakkındaki niyetlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Tahminen içeriğimizde yer alan kitap alıntıları sizin için en âlâ alıntıları temsil etmeyebilir fakat gelin şu biçimde düşünelim; bu yazıyı okuyan olan herkes, bu cümleleri nazarancek ve tahminen okumuş olduğu kitapta süratle geçtiği bir cümleyi keşfedecek. Bu keşif, birlikteinde sonu gelmez kanılar ve derin manalar getirecek. Gelin kitaplarda geçen kelamlar ve kimi kitap alıntıları üzerine biraz düşünelim.
- Cümleler; tercüman, baskı tarihi ve yayınevine nazaran değişiklik gösterebilir.
- “Bu dünyada birtakım yeterlilikler var ve bu, savaşmaya kıymet.”
- “İnsan sırf yüreğiyle doğruyu bakılırsabilir. Asıl görülmesi gerekeni gözler bakılırsamez.”
- “Ben bir kuş değilim ve hiç bir ağ beni tuzağa düşüremez. Ben kendi bağımsız iradesine sahip, özgür bir bireyim!”
- “zaman içinderın en güzeliydi ve vakit içinderın en kötüsüydü.”
- “Dikkatli ol! Zira korkusuzum ve bu yüzden kuvvetliyüm.”
- “Cesaretin elinde silah olan bir adam olduğu fikrine kapılmak yerine gerçek cüretin ne olduğunu görmenizi istedim.”
- “Bir adam, hayatının tozunu ve kırıntılarını sildikten daha sonra geriye yalnızca sıkıntı ve net soruları bırakmış olacaktır: uygun miydi yoksa makus müydü?”
- “Acı labirentinden çıkmanın tek yolu affetmektir.”
- “Her şeydilk evvel şu: Kendi nefsine yanlışsız ol ve bunu takip etmeli, gece gündüz üzere. bu biçimde hiç bir beşere palavra söyleyemezsin.”
- “Derin bir nefes aldım ve kalbimin eski övünmesini dinledim: Ben, ben, ben.”
- J. R. R. Tolkien / Yüzüklerin Efendisi II – İki Kule
“İnsan sırf yüreğiyle doğruyu gorebilir. Asıl görülmesi gerekeni gözler bakılırsamez.”
- Antoine de Saint-Exupéry / Küçük Prens
“Ben bir kuş değilim ve hiç bir ağ beni tuzağa düşüremez. Ben kendi bağımsız iradesine sahip, özgür bir bireyim!”
- Charlotte Brontë / Jane Eyre
“zaman içinderın en güzeliydi ve vakit içinderın en kötüsüydü.”
- Charles Dickens / İki Kentin Kıssası
“Dikkatli ol! Zira korkusuzum ve bu yüzden kuvvetliyüm.”
- Mary Shelley / Frankenstein
“Cesaretin elinde silah olan bir adam olduğu fikrine kapılmak yerine gerçek cüretin ne olduğunu görmenizi istedim.”
- Harper Lee / Bülbülü Öldürmek
“Bir adam, hayatının tozunu ve kırıntılarını sildikten daha sonra geriye yalnızca güç ve net soruları bırakmış olacaktır: uygun miydi yoksa makus müydü?”
- John Steinbeck / Cennetin Doğusu
“Acı labirentinden çıkmanın tek yolu affetmektir.”
- John Green / Alaska’nın Peşinde
“Her şeydilk evvel şu: Kendi nefsine hakikat ol ve bunu takip etmeli, gece gündüz üzere. bu biçimde hiç bir beşere palavra söyleyemezsin.”
- William Shakespeare / Hamlet
“Derin bir nefes aldım ve kalbimin eski övünmesini dinledim: Ben, ben, ben.”
- Sylvia Plath / Sırça Fanus
Kitaplarda geçen en düzgün kelamlardan kimilerini listeledik ve özetlemek gerekirse bu kitap alıntıları hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsettik. Girişte anlatmıştık, herkes için en güzel kelam farklıdır lakin en azından artık okuduğunuz bu kelamlar hakkındaki niyetlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.