Ki-Update Deep-Dive: Meta ve AB düzenlemesi

Aramizda

Aktif Üye

1. Ki-Update Deep-Dive: Meta ve AB düzenlemesi

Meta AI ve düzenleme

Düzenleyici nedenlerden dolayı, AI işlevleri henüz AB'de mevcut değildir. Bu cümleyi tekrar tekrar okudunuz. Meta AI ayrıca Meta'yı geciktirdi ve sadece Almanya'daki kısımlarda kullanılabilir hale getirdi. Örneğin, Ray Ban gözlükleriyle Meta AI kullanma imkanı yoktur. Meta Kamu Politikası Direktörü Semjon Renz, “Avrupa'da gerçekten büyük bir düzenleme kongrutu olduğunu açıklıyor-Avrupa'da çeşitli üye ülkelere dağıtılan 270'den fazla düzenleyici tarafından uygulanan 100'den fazla teknoloji yasası”.

Self -Masseran Uzman Hizmeti Heise Ki Pro

Birçok yasa AI için spesifik değildir, ancak genellikle AI ile ilgilidir. Bazı durumlarda, yasalar, yetkinlikler ve denetleyici otoriteler örtüşecekti. Renz, bir “dijital bölünme”, yani dünyanın geri kalanı, özellikle ABD ve Çin ve AB arasında dijital bir boşluk diyor. Sorun sadece meta değil, tüm teknoloji şirketlerini de etkiler.

Düzenleyicilerle uzun süreç

Yeni bir ürün sunarken, yasal durumun karmaşıklığıyla başa çıkmak gerekir. Veri koruma alanında, federal eyaletlerden, örneğin Avrupa düzeyindeki 270 düzenleyiciye 18 veri koruma denetleme yetkisi olacaktır. “Ve bence Meta gibi bir şirket Avrupa'ya veya başka bir teknoloji şirketine geldiğinde ve burada AI sağlamak istediğinde, bu ürünleri yayınlamak için bu denetleyici otoriteler arasında çok, çok karmaşık bir süreçten geçmeniz gerektiğini hayal edebilirsiniz.

Yapay zeka ne kadar zeki? İşimiz, boş zamanlarımız ve toplumumuz için üretken yapay zekanın sonuçları nelerdir? Haberler'nin “AI Güncellemesi” nde, kod çözücü ile birlikte en önemli AI gelişmelerine güncellemeler getiriyoruz. Cuma günleri uzmanlarla AI devriminin farklı yönlerine ışık tutuyoruz.

Eleştiri yasanın kendisine karşı daha az yönlendirilir

Şu anda iki yasa özellikle AI ürünleri için geçerlidir: AI Yasası ve GDPR. AI Yasası, tüketiciler tarafından kullanılabilecek genel amaçlı AI modellerini, yani ürünü ifade eder. Genel veri koruma düzenlemesi AI eğitimi ile ilgilidir. Renz'e göre, burada Alman dili ve kültürü hakkında iyi bir anlayış getiren AI modelleri sunmayı açıkladığı için, modeller aynı zamanda Almanya'dan eğitim materyalleri ile eğitilmelidir.

Dolayısıyla yasanın kendisi genellikle sorunludur, ancak denetim ve süreç. “Konuya ulaşmak için süreçler çok yavaş, çok karmaşık ve genellikle inovasyon için çok düşmanca.” Veri koruma denetleyici otoritelerinin birlikte yol bulmak isteyeceği de arzu edilir. Ne yapmanıza izin verilmediğini söylemeye gerçekten yardımcı olmaz, ancak ne yapmanıza izin verildiğini henüz bilmiyorum. Ürünler bu ülkeye gelmezse kimseye yardım etmedi.

Şirketlerin bir iletişim kişisine ihtiyacı var

Meta, Meta AI'nın doğrudan Meta ürünlerinde, yani WhatsApp ve Instagram'da entegre olduğu gerçeğinden “bir” vurma etkisi “umuyor. Düşük eşik erişimi nedeniyle, mümkün olduğunca çok insan yapay zeka kullanmalıdır. Diyerek şöyle devam etti: “Bence Avrupa'da AI sistemlerinin kullanımı henüz buna sahip olmak istediğimiz yer değil. Ve elbette bu, birçok açıdan ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bağlamda da ilgili bir teknoloji.”

Meta-ai, 700 milyondan fazla kullanıcı ile dünya çapında en çok kullanılan AI asistanı. Veri korumasının kesinlikle merkezi bir konu olduğu ve kaçınması kolay olmadığı açıktı. Diyerek şöyle devam etti: “Bu yüzden başlangıçta sorunun çok, çok karmaşık süreçlerden daha az yasal çerçevenin kendisi olduğunu söyledim.” Örneğin, kullanıcıların verilerinin AI eğitimine akmasına izin verilmediğini söylemesi için bir seçenek olması gerektiği gerçeği de tamamen söz konusu değildir. Renz, bir çözüm için bir koridor olduğunu düşünüyor, Avrupa'daki şirketler için bir iletişim kişisine ihtiyacınız var, 27 kişiye ve daha sonra diğer 18 makam daha değil.

(EMW)