Kegel Antrenmanı Nedir, Ne İşe Fayda, Nasıl Yapılır?

ahmetbeyler

Yeni Üye
Doğum, elbet tabiatın en büyük mucizesidir fakat doğum yapan bayandaki yıpratıcı tesiri tartışılmaz. Çağdaş tıbbın sayesinde bu yıpratıcı tesirler büyük oranda azalsa bile bir daha de bedeninizin denetiminin sizin elinizde olduğunu unutmayın. Örneğin, bilhassa bayanlarda doğum daha sonrası ya da yaşa bağlı olarak gevşeyen pelvik taban kasları, şayet müdahale etmezseniz ileride bir fazlaca probleme niye olabilir.

Gevşemiş pelvik taban kasları kegel idmanı ile güçlendirilmediği vakit idrar, dışkı ve gaz kaçırma durumu kaçınılmaz hale gelir. Merak etmeyin, spor salonlarında saatler masraftan yattığınız yerde birkaç dakika çalışarak kegel antrenmanı yapabilir ve tüm bu sıkıntılar daha oluşmadan önleyebilirsiniz. Erkekler için de son derece faydalı olan kegel antrenmanı nedir, ne işe fayda, nasıl yapılır, faydaları nelerdir gelin tüm bilgileriyla nazaranlim.

Kegel antrenmanı nedir, ne işe fayda, nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

• Kegel idmanı nedir?
  • Kegel idmanı ne işe fayda, niye yapılır?
  • Kegel antrenmanı nasıl yapılır?
    • Adım #1: Pelvik taban kasınızı bulun:
    • Adım #2: Kasları sıkın:
    • Adım #3: Gevşetin:
    • Adım #4: tekrar edin:
    • Adım #5: Her gün uygulayın:
  • Kegel idmanı faydaları:
  • Öbür pelvik taban kası güçlendirme teknikleri:
Kegel antrenmanı nedir?

Kegel antrenmanı, bilhassa bayanlarda bir hayli farklı niçine bağlı olarak gevşeyen pelvik taban kaslarını güçlendirmek emeliyle yapılan bir antrenmandır. Pelvik taban kasları, en geniş tarifiyle bacaklarınızın içindeki kaslardır ve direkt olarak boşaltım noktalarını denetim etmenizi sağlarlar. Pek çalıştırmadığımız bu kaslar bir de gevşemeye başladığı vakit kegel antrenmanı yapmayıp güçlendirilmediğinde bir epey farklı probleme niye olabilirler. Kegel antrenmanı, sıradan bir sıkıp – gevşetme prosedürüdür.

Kegel idmanı ne işe fayda, niye yapılır?

Farkında olmasak bile idrarımızı, dışkımızı ve gazımı o denli geldiği anda yapmamızı sağlayan kaslar pelvik taban kaslarıdır. Bu kaslar gevşediği vakit tutma misyonunu yerine getiremez ve hayat kalitesini düşüren kaçırmalara yol açar. Kegel antrenmanı ise bu kasları güçlendirerek vazifelerini yerine getirmelerini sağlar. Pelvik taban kaslarını gevşeten durumlar genel olarak şöyle;

• Hamilelik
  • Doğum yapmak
  • Fazla kilolu olmak
  • Kilo almak
  • Pelvik bölgede gerçekleştirilen cerrahi müdahale
  • Genetik faktör
  • Yaşlanma
  • Sık sık hapşırma, öksürme, gülme nöbeti
  • Atlama, koşma, yük kaldırma üzere sarsıcı sporlar.
Genel olarak pelvik taban kaslarını gevşeyen durumlar bu türlü. Dikkat ettiyseniz bu durumların kimileri sırf bayanlar için geçerliyken kimileri hem erkeklerde birebir vakitte bayanlarda görülebilir. Bu niçinle erkekler de bu durumu hafifçee almamalı ve tertipli kegel antrenmanı yaparak muhtemel problemlerin önüne geçmelidir.

Kegel antrenmanı nasıl yapılır?

• Adım #1: Pelvik taban kasınızı bulun.
  • Adım #2: Kasları sıkın.
  • Adım #3: Gevşetin.
  • Adım #4: yine edin.
  • Adım #5: Her gün uygulayın.
Adım #1: Pelvik taban kasınızı bulun:

Görünen ya da kolay kolay hissedilen bir yerde olmadığı için pelvik taban kasını güçlendiren kegel antrenmanını yapmak pek kolay değildir. Birinci adım olarak bu kası keşfedin. Kasık ile kuyruk kemiği içindeki bölge, pelvik taban kasıdır. İdrar yaparken akışı durduğunuz vakit çalışan kas budur. İdrar akışını keserek bu kası keşfedebilirsiniz fakat bu da sağlıklı bir durum olmadığı için pek tavsiye edilmiyor.

Adım #2: Kasları sıkın:

Pelvik taban kasını keşfettikten daha sonra kegel antrenmanının birinci adımı olarak bu kasları yatar durumdayken ya da otururken sıkın. Birinci vakit içinder tam olarak hakikat yapıp yapmadığınızı anlamayabilirsiniz fakat birkaç sıradan deneme bile başlangıç için kafidir. Kaslarınızı 3 saniye boyunca kasılı biçimde tutun.

Adım #3: Gevşetin:

3 saniye boyunca sıktığınız pelvik taban kaslarınızı gevşetin. Kasların hiç bir şey yapmadığınız zamanki pozisyonunda olması gerekir. Kasma ve gevşetme sırasında elinizle denetim edebilirsiniz. Kaslarınızı 3 saniye boyunca gevşek bırakın.

Adım #4: tekrar edin:

Pelvik taban kaslarınızı 3 saniye sıkıp, 3 saniye gevşetmek birinci yenidendır. Bu süreci 10 kere yine ederek birinci seti tamamlayın. Akabinde bir set daha yapın. Kegel idmanının tesirli olması için 10 yinedan oluşan 2 set yapmanız öneriliyor. Lakin birinci vakit içinder güç olabileceği için tekrar sayısını azaltabilirsiniz.

Adım #5: Her gün uygulayın:

Tüm idmanlarda olduğu üzere kegel idmanında de başarılı sonuç almak için sabırla bu süreci uygulamalısınız. 10 yinedan yapacağınız 2 set, dinlemeleri de sayarsak günde azamî 2 dakikanızı alır. Yatmadan evvel ya da televizyon izlerken bile yapabilirsiniz. sonuçları almaya kısa müddette başlarsınız.

Kegel idmanı faydaları:

• Pelvik taban kaslarını güçlendirir.
  • İdrar kaçırmanızı önler.
  • Dışkı kaçırmanızı önler.
  • Gaz kaçırmanızı önler.
  • İdrar tutamama şikayetini ortadan kaldırır.
  • Prostat oluşumunu önler ve ağrısını azaltır.
  • Boşalma denetimi sağladığı için erken boşalmayı önler.
  • Orgazm zevkini artırır.
Kegel antrenmanı ile kazanacağınız temel yararlar bu türlü. Şöyle düşünebiliriz, bedenimizde bir kas kümesi var ve aslında en temel insan faaliyetlerinden biri olan boşaltımı denetim ediyor. Yaşınız kaç olursa olsun bu biçimde bir kaçırma durumu yaşamak istemezsiniz. Bu niçinle yol yakınken günde 2 dakikanızı ayırarak kegel idmanı yapabilirsiniz.

Öteki pelvik taban kası güçlendirme teknikleri:

Pelvik taban kaslarının gevşek olması bir epeyce kişinin hayat kalitesini büyük oranda düşürdüğü için bu kasları güçlendirmenin bir hayli farklı yolu var. Örneğin bayanlar vajinasına, erkekler ise rektumuna baş parmaklarını sokarak aşağı istikamete hakikat baskı uygulayıp gevşettikleri vakit da kegel idmanı tesiri ortaya çıkıyor ve pelvik taban kasları güçleniyor.

Biofeedback ismi verilen bir prosedürde, kişinin pelvik taban kaslarına düşük bir elektrik akımı gönderiliyor. Bu akımın verilip kesilmesi kararı kaslar kasılıyor ve kegel idmanı tesiri ortaya çıkıyor. Biofeedback usulü, artık kişinin kendi kendine kegel idmanı yaparak sorunu çözemeyeceği durumlarda ya da üşenen bireylerde uygulanıyor.

Biofeedback prosedüründe sonuçlar hayli daha süratli alınıyor. Sonuçta ortada uzmanlar tarafınca uygulanan bir metot var. Ayrıyeten kegel idmanını tam olarak hakikat yapmak biraz sıkıntı olabildiği için bu sistem tam olarak hakikat kasların, hakikat biçimde çalışmasını sağlıyor. bir daha de bu cins bir sisteme başvurmadan evvel elinizden geldiği kadar kegel antrenmanı yapmanız öneriliyor.

Boşaltım denetimi sağlayan pelvik taban kaslarını güçlendiren kegel idmanı nedir, ne işe fayda, nasıl yapılır, faydaları nelerdir üzere merak edilen soruları yanıtladık ve bu antrenman hakkında bilmeniz gereken ayrıntılardan bahsettik. Kegel antrenmanı hakkındaki niyetlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.