Karıştır Fırına At Kebabı

Aslıhan2312

Co-Admin
Karıştır Fırına At Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

• 500gr kuzu eti (Sığır yada tavukta olur)
  • 2 adet patlıcan
  • 2-3 adet patates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates (Ben 10 kadar çeri domates kulandım)
Sos için;

• Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay bardağı kadar su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için;

• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Karıştır Fırına At Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. İlk evvel şunu belirtelim kuzu etini haşlamanıza gerek yok. Tavuk kullanacaksanız onada gerek olmayacaktır. Sığır etide pişer aslında fakat etiniz biraz sertse öncesinden birazcık haşlamakta yarar olabilir. Benim etim lokum üzere pişti.
  2. Hadi başlayalım. Etimizi kuşbaşı doğrayalım (Küçüklüğünü siz ayarlayın işinizi garantiye alacaksanız küçük olsun benimki de fazla büyük değildi)
  3. Diğer gereçleri de küp küp doğrayalım sarımsağı dilim dilim doğrayalım ve uygun bir borcama yada tepsiye alalım.
  4. Sosumuz için salçaları sıcak suda eritelim baharatları ve yağı ekleyelim çırpalım ve kebabımızın üzerine gezdirelim. Tüm materyalleri güzelce karıştıralım ben eldiven giyip elimle karıştırdım.
  5. Fırını 220 dereceye ayarlayalım ısınsın. Kebabımızın üstüne birkaç kesim tereyağı koyalım. Bir yağlı fırın kağıdını güzelce ıslatalım ve elimizle biraz sıkalım. Benim yaptığım üzere borcamımızın üstüne güzelce örtelim dışa hava çıkmayacak biçimde.
  6. Tepsimiz fırına gidiyor 1 saat kadar bu türlü pişecek. Benim etim yumuşacık oldu etinize göre biraz daha uzun sürebilir tahminen. Yanına pilav afiyet olsun.
Karıştır Fırına At Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı