Aslıhan2312
Co-Admin
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım kg kıyma
- 5 tane büyük uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- Biber salçası
- Domates salçası
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgur,irmik,tuz ve kırmızı toz biberi uygun bir kaseye alalım üzerine kaynar su ek edip karıştırın üzerini kapatıp bir kenara alalım.
- İç harcına geçelim, kıymayı tavaya alalım suyunu çekene kadar kavurun yemeklik doğradığımız soğanı ek edip karıştırın güzelce kavuralım baharatlarını ek edelim soğumaya bırakalım.
- Evet artık köfteyi yoğuracağız büyükce bir kabın içine ıslattığımız bulguru yumurta un tuz baharatları ek edelim.
- 15 dk yoğuralım tabi bu ortada yanımıza 1 su bardağı su alalım azar azar ek ederek yoğuralım.
- Macun kıvamına gelsin artık başlaya biliriz ????tüm malzemeyi mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım başta salatalıkla oyma sürecini elimle yaptım tabi size ne kolay geliyorsa o denli yapın kesinlikle yanınıza su alın daima elinizi ıslatın değilse yapışır tabi hayli zahmetli fakat her sıkıntı olan hoştur ????
- İki form yaptık yuvarlak ve orjinal halini, fazlaca fazla olduğu için derin dondurucuya kaldırdım.
- Toplamda 36 tane oldu bir porsiyonunu kızarttım hayli hoş oldu hiç dağılma çatlama olmadı çıtır çıtır haşlaya bilirsinizde size kalmış afiyet olsun hayırla kalın ????????.