Fraunhofer tesisi 3D baskıda geri dönüşüme güveniyor

Aramizda

Aktif Üye
Yeni kurulan Sanayileştirilmiş Eklemeli Üretim Merkezi Hamburg (IAMHH eV) ve Fraunhofer Performans Merkezi IAMHH ile birlikte Hamburg, Endüstriyelleştirilmiş Eklemeli Üretim (IAM) alanında yeni süreçler geliştirerek ivme sağlamak istiyor. IAM, endüstriyel ölçekte 3D baskı gibi katmanlı üretim teknolojilerinin kullanımını ifade eder.

Reklamcılık

Bilim Bilgi Servisi'nin bildirdiği gibi, Ocak 2025'ten itibaren aynı adı taşıyan Fraunhofer performans merkezi, metropol bölgesinde geri dönüşüm ve değer yaratmaya yönelik endüstriyel uygulamaları teşvik edecek. Dernek, diğer şeylerin yanı sıra AKROPOLYS adlı bir pilot projeyle başlıyor. Amacı, plastik malzemeleri 3D baskı bileşenleri için defalarca yeniden işlemek ve böylece plastik ürünleri, yaşam döngülerinin sonunda filament veya bileşen olarak 3D baskı sektöründe yeniden kullanmaktır.

AB sürdürülebilirlik gereklilikleri

Pilot proje, AB'nin öngörülebilir sürdürülebilirlik gereksinimlerine dayanmaktadır. Buna göre gelecekte araçlardaki tüm plastik bileşenlerin belirli bir oranda geri dönüştürülmüş plastikten oluşması gerekecek. Çeşitli geri dönüşüm aşamalarında malzeme ve ürün kalitesinin korunması merkezi bir gerekliliktir. Şirketler aynı zamanda malzemeleri üretimde yeniden kullanmak ve ürünleri yaşam döngülerinin sonunda yeniden işlemek için net geri dönüşüm konseptleri geliştirmelidir. Ancak uzmanlar şimdiye kadar, özellikle malzeme üretiminden ürün yaşam döngüsünün sonuna kadar tüm süreç zinciri boyunca, katmanlı üretim (AM) bileşenlerinin geri dönüştürülebilirliğini nadiren araştırdı.

AKROPOLYS'in bir parçası olarak altı Hamburg ortağı, polimerlerle (plastik) üretim için yerel bir döngüsel ekonomi inşa ediyor. Fraunhofer Yüksek Performans Merkezi IAMHH ile birlikte IAMHH eV, yeni teknolojilerin rekabet öncesi geliştirme aşamalarına yönelik ortak projeler başlatır ve koordine eder.

Ocak 2025'ten itibaren Fraunhofer Topluluğu, Fraunhofer Yüksek Performans Merkezi IAMHH aracılığıyla bu endüstriyel uygulama alanındaki yeniliklerin transferini yıllık 1 milyon avro tutarındaki finansmanla üç yıllık bir başlangıç dönemi için destekleyecektir.

(usz)