Forum Eğitim Sayısallaştırma: Cep telefonu yasağı tartışması için oryantasyon kağıdı

Aramizda

Aktif Üye

1. Forum Eğitim Sayısallaştırma: Cep telefonu yasağı tartışması için oryantasyon kağıdı

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

İyi bir günah keçisi bulduktan sonra, medyada her zaman iyi kesilir. Bu konuda, ritüel katliamda başka bir eylem olmasa bile, tutum ve tasarım iradesi gösterilebilir. Okullarda akıllı telefonların kullanımı konusundaki tartışma, son birkaç ay içinde teorik olarak yürütülmüştür, ancak bazen de gerçekleştirilmiştir. Diğer şeylerin yanı sıra, bazen eğitim kurumları şimdiye kadar mobil cihazları kullanmak için herhangi bir kural getirmemiş gibi yapıldı, ancak bazıları bu yıllar önce yapmıştı.

Bu nedenle, forum eğitimi sayısallaştırması şimdi konuşuyor. “Bazen suçlanan tartışma sorununa katkıda bulunmak” ister. Bu amaçla forum, federal devlete bağlı olarak şu anda Federal Almanya Federal Eğitim Sisteminde hangi yasal durumun olduğunu ve dijital cihazları kullanmak için gerçekte hangi bilimsel bilginin mevcut olduğunu gösteren bir oryantasyon belgesi yayınladı. Yerel yasal durumlar da uluslararası bir karşılaştırma ile sınıflandırılmıştır.

Karmaşıklıktan kaçınmaktan kaçının

Eğitim Sayısallaştırma Forumu Yönetim Kurulu Ralph Müller-Eiselt, oryantasyon belgesinde “akıllı telefon tartışmasının” dijital okula “frenleme” ve geliştirme öğretimine yol açabileceği konusunda uyarıyor. Tüm öğrencilerin “dijitallik kültüründe kendiliğinden belirlenmiş bir yaşam” için hazırlıklı olmaları için buna devam etmek vazgeçilmezdir. Bu, “yapay zeka ve ilgili fırsatlar ve riskler gibi yeni teknolojilerle güvenle başa çıkmayı” öğrenmenin tek yolu budur. Buna ek olarak, medya okuryazarlığının arabuluculuğu “siber zorbalık, dijital dezenformasyon ve sosyal medya bağımlılığı için en iyi çare” dir. Özel akıllı telefon için açık kurallar önemlidir, ancak birkaç hedefin tek bir çatı altına getirilmesi gerekecektir. Her şeyden önce, dijital okul gelişimini ilerletmenin, medya okuryazarlığını iletmenin ve aynı zamanda sorunsuz dersleri mümkün kılmak için en iyi olduğu sorusu. Bunun cevabı “bir akıllı telefon yasağından daha karmaşık” dır.

Makale, mevcut tartışmaların seyrini izliyor, ancak aynı zamanda geniş toplum için uygun hale gelen cep telefonlarının geliştirilmesinden bu yana son on yılların tartışmaları hakkında bir fikir veriyor. Ayrıca, akıllı telefon kullanmanın veya bir akıllı telefon yasağının okullar üzerindeki etkileri hakkındaki araştırma sonuçları listelenmiş ve yorumlanmıştır. 2024'ten itibaren “okullarda cep telefonlarını yasaklamaya ve yasaklanmaya karşı kanıtlar” kapsamı incelemesi ilk içgörü sunmaktadır. Her şeyden önce, bir akıllı telefonun öğrenme sürecine ne ölçüde yasaklandığı ve öğrencilerin refahını ne ölçüde değerlendirdi: içeride. Ana bilgi şuydu: “Şimdiye kadar sonuçlar belirsiz, daha fazla değerlendirmeye ihtiyaç var.”

OECD, son zamanlarda dijital çağda çocukça kuyu hakkındaki raporunda çalışma durumunun net olmadığını ve belirli dijital tekliflerin etkileri hakkında kanıt tabanlı ifadeler yapabilmek için daha esnek çalışmalar olduğunu belirtti. Bu aynı zamanda oryantasyon belgesindeki temsillerin tenoru olmaya devam etmektedir.

Keçe ve kanıtlanmış ilişkiler

Prof. Dr. Katharina Scheiter, professor of digital education at the University of Potsdam, comments accordingly: “A look at the study situation shows that the evidence for comprehensive smartphone bans is ambiguous. It seems plausible that smartphones can promote distractability and reduce concentration. During school, neither the duration of the pupils cannot be demonstrated in the few meaning of the duration of the duration of media use. At the same time, well -being, at least for Gençler.

Scheiter, okullarda aşılan özel akıllı telefon kullanımı için ebeveynlerin sağlıklı medya kullanımı için rolünü vurgulamaktadır. Okullardaki kurallar hala önemlidir, ancak muhtemelen daha iyi kabul edileceğinden katılımcı bir şekilde geliştirilmelidir. Yasal düzenlemeler okul topluluklarını kendi tasarımlarında kısıtlayabilir. Sadece kurallar kurmak yerine eşlik eden önlemler gerekli olduğunu düşünüyor. Çocuklara ve ergenlere günlük okul hayatında çekici istihdam alternatifleri sunulmalıdır. Daha zengin bir mola yelpazesine ek olarak, medya eğitimi projeleri de kendi medya tüketimine yansımayı teşvik eden bunu içerebilir.

Ülkelerin tercihleri - ulusal ve uluslararası

Alman federal devletlerinin konuyla nasıl başa çıktığı forum dijitalleştirme eğitimi listeler, ancak durumu görselleştirir. Mevcut tartışmalar ülkeler üzerinde hareket etme baskısını artırmıştır, ancak daha önce planlanan veya daha önce planlanan önlemlerde büyük farklılıklar vardır. Uluslararası olarak durum da tutarsız. Avrupa'ya ve küresel seviyeye bakılır.

Farklı boyama ile federal eyaletlere sahip bir Almanya haritası görünür ve bir tablo da var. Renklendirmenin yazılı açıklamaları, Eğitim Forumu Eğitim Sayısallaştırma Web Sitesindeki raporda bulunabilir. Sayfa metinde bağlantılıdır.

Özellikle haritanın koyu turuncu renkte renklendirildiği ülke çapında katı kurallar vardır, ülke çapında kurallar yoktur, ulusal sınırlar içinde beyaz kalır. Haritanın yanındaki tabloda hangi düzenlemelerin gelmesi gerektiği gösterilmiştir.

(Resim: Forum Eğitim Sayısallaştırma)

Foruma göre Alman okulları için, günlük okul hayatında akıllı telefonların kullanımını yeterince organize edebilmek ve kontrol edebilmek için yasal kesinlik almaları önemlidir. Farklı düzeylerde düzenlenebilir: okul yasası, yasal bir yönetmelik veya bireysel okulun Meclis Kuralları. Okul yasaları ve yasal düzenlemeler ülke çapında geçerlidir, ev düzenlemeleri okullar tarafından öğrenci beden ve ebeveynleri ile bağımsız olarak kabul edilir.

Bununla birlikte, şu anda bazı kısıtlamalar gözlemlenecektir: cihazlar sadece okullar tarafından kısaca “taşınabilir”. Kalıcı kaldırma, öğrencilerin sahip olma hakkına müdahale eder ve izin verilmez. Öğretmenlerin mobil cihazlara veya cihazlardaki içeriğe göre okul çantaları aramak zorunda kalmaları durumunda temel haklar da ihlal edilecektir. Buna ek olarak, ergenler için özel akıllı telefonların genel bir yasaklanması BM Çocukların Hakları Sözleşmesini ihlal edebilir: 17. Madde, çocuklara ve ergenlere bilgi ve dijital medyaya erişme hakkını sağlar; Yani dijital katılım.

Forum eğitimi sayısallaştırması, bu konuda gençler tarafından geliştirilen eylem önerileri de vardır, ayrıca ergenlerin tartışmaya dahil edilmemesini de eleştirir. Buna karşılık, okulların bir medya kavramına ihtiyaç duyduğunu ve hem okul çocuklarının hem de öğretmenlerin daha fazla medya okuryazarlığı kazanabilmeleri gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca okul tesislerinde yaşa uygun çözümler ve özel cep telefonu bölgeleri için tartışıyorlar. Ve gençler de şöyle diyor: Kurallar hazırlandığında, tutarlı eylem önemlidir. Öğretmenler artık uyulmadıkları takdirde bakmamalıdır. Bununla birlikte, kurallar da açıkça anlaşılabilir olmalı ve çok karmaşık olmamalıdır.

Çok okuma

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

Eğitim Dijitalleştirme Eğitimi Hakkında

Forum eğitim sayısallaştırması okul sisteminin dijital dönüşümüne bağlıdır. Şu anda on Alman vakasının dahil olduğu kar amacı gütmeyen bir dernektir: Deutsche Telekom Stiftung, Bertelsmann Vakfı, Dieter Schwarz Vakfı, Dieter von Holtfrinck Vakfı, Hereer Bildungsstiftung, Joachim Herz Vakfı, Robert Bosch Vakfı, Siemens Vakfı, Vodafone Vakfı, Vodafone Vakfı, Vodafone Vakfı.

(KBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!