Ferrari Formula 1 İşvereni İstifa Etti

ahmetbeyler

Yeni Üye
Formula 1 2022 dönemin sona ermesinden bir hafta daha sonra büyük bir haber geldi. 2019’dan bu yana Ferrari’nin Formula 1 kadrosu Scuderia Ferrari’nin başkanlığını üstüne alan Mattia Binotto, istifa ettiğini duyurdu.

Bugün resmileşen gelişme, aslında Formula 1 dünyasında haftalardır konuşuluyordu. Ferrari, paylaştığı duyuruda Binotto’nun 31 Aralık’a kadar misyonunda kalacağını deklare etti. Binotto’nun yerine geçecek olan isim ise çabucak hemen netleşmedi.

Binotto’nun istifası niye yaşandı?

Mattia Binotto, Scuderia Ferrari’nin başına geçtiği birinci günlerden beri eleştiriliyordu. 2018 döneminde şampiyonluğa oynayan Ferrari, 2019 ve 2020 döneminin başlarında hem şoför tıpkı vakitte grup şampiyonluğuna oynasa da dönemlerin ilerleyen yarışlarında fazlasıyla geri kalmıştı.

Öyle ki Ferrari, 2020 döneminde son 40 yılın en makûs sezonunu hayatıştı. F1 ekibi, gruplar şampiyonasını altıncı sırada tamamlamış, uzun yıllar süren Ferrari itibarı zedelenmişti. Şampiyonanın yanı sıra Sebastian Vettel ve Binotto içindeki tansiyon dedikoduları ve Vettel’in kadrodan ayrılışı da Binotto’nun hayranlar üstündeki varlığını olumsuz etkilemişti.

Tüm bu olayların akabinde geçtiğimiz haftalarda Ferrari’nin CEO’su John Elkann’ın Binotto’ya artık itimat duymadığı argüman edilmişti. Haliyle Binotto’nun şirketten ayrılacağı dedikoduları da ortaya çıkmıştı.

Ferrari, yeni ekip işvereninin bu yıl sonuna kadar seçileceğini deklare etti.

Mattia Binotto da açıklama yaptı: “Sevdiğim şirketten ayrılıyorum”

“Ferrari ile iş birliğimi bitirmeye karar verdim. 28 yıldır modülü olduğum, fazlaca sevdiğim bir şirketten, belirlenen amaçlara ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum. Birleşik ve büyüyen bir takımdan ayrılıyorum. Gelecek için en uygununu dilediğim en yüksek gayelere ulaşmaya hazır, kuvvetli bir takım. Bu karar benim için ne kadar sıkıntı olsa da bu periyotta bu adımı atmanın gerçek olduğunu düşünüyorum.”