Etli Patlıcan Kebabı

Aslıhan2312

Co-Admin
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

• 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 tane patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane patates
  • 1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi)
  • 1 su bardağı kaynar su(200 ml)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Sosu için başka 200 ml su
Kızartmak için;

• 1 su bardağı sıvı yağ
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Patlıcanları alacalı soyun küp kesin ,20 dakika tuzlu suda bekletin, suyu süzün patlıcanları güzelce kurulayın.
  2. Patatesleride soyun küp kesin yıkayın güzelce kurulayın.
  3. Tencereye sıvı yağ döküp kızdırın(fırındada kızartabilirsiniz).
  4. Evvel patatesleri daha sonra patlıcanları kızartıp kağıt peçetenin üzerine alın.
  5. Başka bir yerde tavayı ısıtın zeytinyağ dökün etleri kızgın tavaya döküp mühürleyin.
  6. Yüksek ateşte etler renk değişmeye başlayınca karıştırın daha sonra et suyunu salıp çektikten daha sonra dört dakika daha pişirin etlerin pişip pişmediğini denetim edin.
  7. Etler pişince ocağı ortaya düşürün üzerine ince doğranmış biberleri soğanı sarımsağı döküp üç dakika kavurun daha sonra salçayı ekleyin gerekirse bu basamakta iki kaşık zeytinyağ ekleyebilirsiniz salçayı açmak için (ben eklemedim).
  8. daha sonra domates sosunu kaynar suyu döküp karıştırın kaynayınca ocağı biraz kışın kapağı kapalı sosu biraz çekince kızarttığınız patates patlıcanları ekleyin.
  9. Tuz, baharat ekleyin epey yavaşça karıştırın patlıcanlar dağılmasın daha sonra kısık ateşte beş dakika daha pişirin daha sonra fırın tepsisine yemeği dökün.
  10. Birebir tavaya yine bir su bardağı su döküp kaynatın.
  11. Tava salçalı olduğu için ben ekstra salça eklemedim tavaya bir su bardağı su koyup kaynatın .
  12. Kaynayınca suyu yemeğin üzerine döküp evvelinde ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında 10 dakika pişirin afiyet olsun.
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı