Eski Kırım başsavcısı Poklonskaya, büyükelçi olarak atandı

dunyadan

Aktif Üye
Eski Kırım başsavcısı Poklonskaya, büyükelçi olarak atandı
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in, eski Kırım başsavcısı Poklonskaya’yı, ülkenin Yeşil Burun Adaları Büyükelçisi olarak atadığı açıklandı.

Poklonskaya, Kırım’ın 2014’te Rusya’ya bağlanmasını izleyen periyotta yarımadada başsavcı olarak nazaranv yapmış, ‘Kırım baharı’ olarak isimlendirilen geçiş sürecinde kıymetli bir yol oynamıştı. 2016’dan beriyse Rusya parlamentosunda vekildi, fakat eylül ayındaki seçimde aday olmama sonucu aldı.

Eski Kırım başsavcısı, Afrika açıklarındaki Yeşil Burun Adaları’na büyükelçi olarak atanmış bulunmasına ait, bunun uzun vakittir beklediği bir bakılırsavlendirme olduğunu söylemiş oldu ve iki hafta ortasında yeni nazaranv yerine gitmeyi planladığını belirtti.

‘Uluslararası hukuk diye bir şey var, korkmuyorum’

Poklonskaya, “Diplomatik misyon, benim için büsbütün yeni bir alan. Bu nazaranve atanmak benim için büyük bir onur. nazaranvimi layıkıyla yerine getireceğime ve bana duyulan itimadı haksız çıkarmayacağıma kelam veriyorum” diye ekledi.

Kırım ile ilgisi yüzünden yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalmaktan korkup korkmadığı sorusu karşısındaysa Poklonskaya, şu vurguyu yaptı: “Yaptırımları artık bitmiş oldurme vaktinin geldiğine, yaptırımların artık olmaması için her şeyin yapılması gerektiğine inanıyorum. Korkmuyorum, işimi yapacağım, milletlerarası hukuk diye bir şey var.”

Kırım, Ukrayna’daki çok milliyetçi kümelerin aksiyonlarının yarımadaya sıçraması akabinde 2014’te düzenlenen bir referandum ile Rusya’ya bağlandı. Kırım’ın mevcut statüsünün belirlendiği kelam konusu referandumda, halkın yüzde 96.77’si oylarını, Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya bağlanmaktan yana kullandı.

Fakat bir epey ülke, Kırım halkının kendi geleceğini belirleme hakkını kullandığı bu referandumun sonuçlarını tanımıyor ve bu niçinle Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Türkiye ise Kırım’ın mevcut statüsünü tanımasa da Rusya’ya karşı uygulanan bu kolektif yaptırımlara katılmadı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.