Aslıhan2312
Co-Admin
Enginarlı Karides Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not 2: buradaki sorularınıza, yorumlarınıza dönüş sağlayamıyorum “diyetisyenesengul” instagram hesabımdan bana yazarsanız dönüş sağlarım. Sevgiler
.
Enginarlı Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Enginar kalbi 6 adet
- Haşlanmış karides 100 gr
- Sıvıyağ 2 çorba kaşığı
- Haşlanmış mantar 3 adet
- Soğan 1 adet
- Un 1 tatlı kaşığı
- Tereyağ 1 yemek kaşığı
- Süt 1 çay bardağı
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğranmış mantar ve soğanı sıvı yağ ile bir arada bir tavaya alıp, kavurun. İkiye bölünmüş enginar kalbini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Ayrı bir tavada un ve tereyağını unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü ek edip, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan daha sonra ocaktan alın ve enginarlı karışımın içine katın.
- Tüm malzemeyi şu biçimde bir karıştırdıktan daha sonra kaynamaya bırakın. Karışım yoğunlaşıp kaynayınca karidesi katın ve bir taşım daha kaynatın. Tavayı ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyin.
- Bu karışımı enginar kalbi en altta kalacak biçimde güvece boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not 2: buradaki sorularınıza, yorumlarınıza dönüş sağlayamıyorum “diyetisyenesengul” instagram hesabımdan bana yazarsanız dönüş sağlarım. Sevgiler
Enginarlı Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı