Enfes Beyti Kebabı

Aslıhan2312

Co-Admin
Enfes Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş ekmeği için:

• 6 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için:

• 300 gram kıyma
  • 1 00 gram iç yağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
Salçalı sos için:

• 4 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Söğüş domates
  • Soğan
  • Közlenmiş biber
  • Yoğurt
Enfes Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Önce lavaşlarımızı hazırlıyoruz,unu ve tuzu bir kaba alıp ortası açıyoruz ve sıvı yağını ve suyunu da ek edip hamur haline getiriyoruz ve eşit bezeler haline getirip dinlendiriyoruz.
  2. Dinlenince tava büyüklüğünde açıp fazla ununu alıp yağsız kızgın tavada önlü gerili güzelce pişiriyoruz ve lavaşlarımız hazır.
  3. Köftesi için kıymayı soğanı ve içyağını bir kaba alıp tuzunu da ekledikten daha sonra yoğuruyoruz ve parmak biçimi veriyoruz ben parmak biçimi verdim sizde istediğiniz hali verebilirsiniz(isterseniz içine koyacağınız köfteyi hazırda kullanabilirsiniz yada bu türlü de yapabilirsiniz)
  4. Köftelerimizde hazır olunca mangal ateşinde pişiriyoruz yanınada bir kaçtane biber koyuyoruz onlarda közleniyor.
  5. Köftelerimiz pişerken bir yandan da salçalı sosuna geçiyoruz:Salçamızı ve tereyağımızı cezvemize alıp biraz kavurduktan daha sonra suyunu tuzunu ve karabiberini de atıp kaynayınca altını kapatıyoruz salçalı sosumuzda hazır.
  6. Domates ve soğanı da doğradıktan daha sonra sarma sürecine geçebiliriz.
  7. Bir tane lavaşı alıp evvel salçalı sosdan her yerine sürüyoruz.
  8. daha sonra içine 3 adet köfte dizip domates ve soğanı da koyduktan daha sonra sarıp dilimliyoruz.
  9. Servis tabağına alıyoruz üzerine yenidendan salçalı sos döküp (isterseniz tereyağ da eritip dökebilirsiniz ben dökmedim) yanına da yoğurdunu ve biberini de koyup servis edebiliriz afiyet olsun.
Enfes Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı