Elektrik ve Doğalgaz Tüketim Fiyatlarına %50’ye Varan Artırım

ahmetbeyler

Yeni Üye
Bugün bildirilen haberlere bakılırsa elektrik ve doğal gaza da 1 Eylül 2022 prestijiyle artırım geldi. Yeni artırımlarla birlikte konut ve sanayi tipi kullanımlar için artırım oranları muhakkak oldu.

Konutlarda yüzde 20’lik bir artırım uygulanırken, doğal gazda ise sanayi tüketimi için artırım oranı yüzde 50’ye çıktı. Gelin, yeni artırım oranlarına bir arada bakalım.

Konut tüketimlerinde elektrik tarife fiyatlarına yüzde 20,4 zam

Geçtiğimiz aylarda elektrik fiyatlarına gelen artırım daha sonrası 2022’nin başından bu yana uygulanan artırım oranı %125’e çıkmış ve son olarak %18,3’lük bir artırım uygulanmıştı. EPDK tarafınca bildirilen haberlere nazaran bugün yeni defa daha konutların elektrik tüketim tarifesine %20,4’lük bir artırım uygulandı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) yaptığı açıklamada yeni zamların “Küresel olarak tüm dünyayı etkileyen Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı olarak güç piyasasında yaşanan problemlerden kaynaklı olduğunu” belirtti.

Doğalgaz fiyatlarına da %50’ye varan artırım geldi

Ham husus meblağlarında yaşanan artışlardan kaynaklandığı bildirilen artırımlarla birlikte doğalgaz tüketim bedeli konutlar için %20, kamu ve özel hizmet kesimi için %30, sanayi kümesi abonelikler için ise %50 olarak belirlendi.

Yeni artırımlarla bir arada 100 kilovatsaat’lik güç tüketimi yapan mesken abonelerinin ödemesi gereken ölçü 173,46 TL oldu.