Eğer saldırıya uğradıysanız: utanmak yerine harekete geçin | bağlantı kuramıyorum

Aramizda

Aktif Üye
Kimlik avı e-postasına düştüyseniz, kötü amaçlı bir PC'ye yakalandıysanız veya kötü adamlar önemli oturum açma verilerini veya hesap erişimini çalabildiyse: Saldırganların kıçına tekme atın! Hesaplarınızı ve her şeyden önce paranızı geri alın! Utanılacak bir şey yok, utanmayın; saldırılar giderek daha karmaşık hale geliyor, dolayısıyla hepimiz buna kanabiliriz.

Reklamcılık

Haftalık c't podcast'i c't uplink mevcut…

Haberler Security'den Christopher Kunz ve C't'ten Markus Montz acil yardım için ipuçları veriyor: Öncelikle, etkilenen bankaları telefonla (116 116) veya ilgili uygulama üzerinden bilgilendirmelisiniz. Daha sonra daha ileri önlemler için hangi cihazlarınızın (PC, akıllı telefon, tablet) kesinlikle temiz olduğunu veya başka hangi cihazları geçici olarak kullanabileceğinizi düşünürsünüz. Podcast'te bir sonraki adımda neden polise çevrimiçi olarak veya karakolda rapor vermeniz gerektiğini açıklıyoruz.

Daha sonra çevrimiçi hesaplarınızı temizleme ve güvenlik altına alma gibi zorlu çalışmalar başlayabilir. Birincil e-posta hesabınızla başlamalısınız. Christopher ve Markus önemli ayarları ve ayrıca hangi gizli yerlere dikkat etmeniz gerektiğini açıklıyor.

İkinci bölümde kendinizi nasıl koruyacağınıza dair ipuçları veriyoruz. Önce yedeklemeler ve güncellemeler yoluyla, ardından tüm hizmetler için farklı şifreler kullanarak. İdeal olarak, bunu ayrı bir şifre yöneticisi oluşturur ve saklar. Ancak tarayıcının şifre yöneticileri, kendi kendine oluşturduğu bir şema veya gerekirse yazı defteri veya monitördeki post-it'ler de birkaç kez kullanılan şifrelerden daha iyidir. Ayrıca e-posta sağlayıcının spam ve kimlik avı korumasını etkinleştirmeye ve ayrıca iOS ve Android'in SMS ve çağrı spam'ına ilişkin benzer işlevlerini kullanmaya yardımcı olur.

Bariyer uygulaması, çevrimiçi korumalar: Haber/select/ct/2024/24/softlinks/yj52

Koruma araçları: Haber/select/ct/2024/24/softlinks/ytu4

Stüdyonun konukları: Christopher Kunz, Markus Montz
Ev sahibi: Jörg Wirtgen
Yapımcı: Ralf Taschke

► Konuyla ilgili makale (ödeme duvarı):

Siber suçlulara karşı kendinizi nasıl savunursunuz?
Haber/select/ct/2024/24/2426218565017512852

Saldırıya uğradınız: İşte şimdi yapmanız gerekenler
Haber/select/ct/2024/24/2427409360385206853

Saldırıya uğramaktan nasıl kaçınılır: Önleyici koruma
Haber/select/ct/2024/24/2427409370036706473

İpucu: WhatsApp'tayız!

WhatsApp kanalımızda genel yayın yönetmenimiz Torsten ve Jan, BT dünyasında olup bitenleri sıralıyor, en önemli şeyleri özetliyor ve meslektaşlarımızın şu anda ne hazırladığına bir göz atıyor.

► c't Dergisi
► Mastodon'a katılmıyorum
► Instagram'da değilim
► Facebook'ta değilim
X/Twitter'da değilim
► Bluesky'e geçmiyorum
► kağıt üzerinde değil: her yerde dergiler var!

(Evet)