ahmetbeyler
Yeni Üye
Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik problemlerin giderek berbatlaşması niçiniyle devletler, gelir durumu düşük vatandaşlarına yardım etmek için birtakım programlar uyguluyorlar. Bunlardan bir tanesi olan Türkiye Aile Dayanak Programı ile gelir düzeyi belli bir oranın altında olan ailelere, aylık olarak gelir durumuna göre değişen oranlarda toplumsal yardımlar yapılıyor.
Bu ve gibisi bir program kapsamında toplumsal yardım almak için de, şayet alıyorsanız denetim etmek için de e-Devlet üzerinden müracaat ve sorgulama yapabilirsiniz. olağan olarak bu tıp programlara başvurmak için karşılamanız gereken kimi kaideler var. Şayet bu kaideleri taşımıyorsanız toplumsal yardım alamaz ya da düşük bir oranda alırsınız. Gelin e-Devlet üzerinden toplumsal yardım sorgulama ve müracaat nasıl yapılır tüm bilgileriyla nazaranlim.
Hiç bilmeyenler için, Türkiye Aile Takviye Programı nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Toplumsal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafınca düzenlenen Türkiye Aile Dayanak Programı, hane içi kişi başına düşen gelir üzerinden ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere maddi dayanak sağlamak gayesiyle oluşturulmuş bir programdır. Program kapsamın Haziran 2022 ve Mayıs 2023 tarihleri içinde aylık toplumsal yardım verilmektedir.
Aile Dayanak Programına yapılan müracaatlar Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilir, vakıf tarafınca denetim edilir ve 3294 sayılı Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında sosyal yardım alması uygun görülen bireyler takip eden ödeme devrinde birinci yardımlarını alırlar.
Aile Dayanak Programı kapsamında toplumsal yardım alamayacak şahıslar:
Aile dayanak ödemesi kaç TL?
Aile Takviye Programı kapsamında toplumsal yardım başvurusu nasıl yapılır?
Sosyal Yardım Sorgu Müsaadesi Hizmeti adımlarını sadece bu tıp bir toplumsal yardıma ilk kere başvuracak bireyler uygulamalıdır. Şayet daha evvel misal bir toplumsal yardım aldıysanız ya da öbür bir sebeple bu müsaadesi verdiyseniz direkt olarak e-Devlet arama çubuğuna Toplumsal Yardım Müracaat Hizmeti yazarak ilgili sayfaya geçebilirsiniz.
Başvuru sırasında paylaştığınız ayrıntıların yeni ve hakikat olduğundan emin olmalısınız. Çünkü vermiş olduğunuz bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Toplumsal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafınca denetim edilecek doğruluğu ispatlandıktan daha sonra sürece alınacaktır. Yanlış bilgi paylaşan şahıslar hakkında türel süreç başlatılabilir.
e-Devlet üzerinden Aile Dayanak Programı kapsamında toplumsal yardım sorgulama nasıl yapılır?
Sonuç sayfasında görmüş olduğunuz toplam ödeme fiyatı kısmı, aldığınız yardımın Bütünleşik Toplumsal Yardım Hizmetleri sisteminden ilk verildiği tarihten sorgulama tarihine kadar yapılan toplam ödeme meblağını göstermektedir.
Türkiye Aile Takviye Programı kapsamında verilen sosyal yardım sorgulama ve müracaat süreci nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak e-Devlet üzerinden uygulamanız gereken yolu adım adım tüm bilgileriyla anlattık. Müracaat ve sorgulama sırasında rastgele bir kusur ile karşılaşırsanız Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile bağlantıya geçebilirsiniz.
Bu ve gibisi bir program kapsamında toplumsal yardım almak için de, şayet alıyorsanız denetim etmek için de e-Devlet üzerinden müracaat ve sorgulama yapabilirsiniz. olağan olarak bu tıp programlara başvurmak için karşılamanız gereken kimi kaideler var. Şayet bu kaideleri taşımıyorsanız toplumsal yardım alamaz ya da düşük bir oranda alırsınız. Gelin e-Devlet üzerinden toplumsal yardım sorgulama ve müracaat nasıl yapılır tüm bilgileriyla nazaranlim.
Hiç bilmeyenler için, Türkiye Aile Takviye Programı nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Toplumsal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafınca düzenlenen Türkiye Aile Dayanak Programı, hane içi kişi başına düşen gelir üzerinden ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere maddi dayanak sağlamak gayesiyle oluşturulmuş bir programdır. Program kapsamın Haziran 2022 ve Mayıs 2023 tarihleri içinde aylık toplumsal yardım verilmektedir.
Aile Dayanak Programına yapılan müracaatlar Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilir, vakıf tarafınca denetim edilir ve 3294 sayılı Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında sosyal yardım alması uygun görülen bireyler takip eden ödeme devrinde birinci yardımlarını alırlar.
Aile Dayanak Programı kapsamında toplumsal yardım alamayacak şahıslar:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar
- Mavi kart sahibi olanlar
- Yerleşim yeri yurt haricinde görünenler
- 18 yaşından küçükler
- Hanesinde memur olan kişiler
- Hükümlüler
- Öğrenci yurdunda kalan öğrenciler
- Askerlik nazaranvini ifa edenler
Aile dayanak ödemesi kaç TL?
- Hanede kişi başına düşen aylık geliri 450 TL ve altında olan aileler 1250 TL toplumsal yardım alabilirler
- Hanede kişi başına düşen aylık geliri 450 TL ve üzeri, 911,15 TL altında olan aileler 1100 TL toplumsal yardım alabilirler
- Hanede kişi başına düşen aylık geliri 911,15 TL ve üzeri, 1372,30 TL altında olan aileler 950 TL ve altında toplumsal yardım alabilirler
- Hanede kişi başına düşen aylık geliri 1372,30 TL ve üzeri olan aileler 1833,45 TL ve altında toplumsal yardım alabilirler.
Aile Takviye Programı kapsamında toplumsal yardım başvurusu nasıl yapılır?
- Adım #1: Buradaki irtibat üzerinden e-Devlet internet sitesini açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap detaylarınizle giriş yapın.
- Adım #3: Arama çubuğuna Toplumsal Yardım Sorgu Müsaadesi Hizmeti yazarak ilgili sayfaya gidin.
- Adım #4: Gerekli müsaadeleri verin ve Devam Et butonuna tıklayın.
- Adım #5: İletişim müsaadesi verin.
- Adım #6: Sorgu müsaadeniz verildi.
- Adım #7: Sosyal Yardım Müracaat Hizmeti sayfasına ulaşın.
- Adım #8: Sağ üst köşedeki Yeni Müracaat butonuna tıklayın.
- Adım #9: detaylarınizi denetim edin ve Devam Et butonuna tıklayın.
- Adım #10: İstenilen ayrıntıları en yeni ve hakikat biçimde girin.
Sosyal Yardım Sorgu Müsaadesi Hizmeti adımlarını sadece bu tıp bir toplumsal yardıma ilk kere başvuracak bireyler uygulamalıdır. Şayet daha evvel misal bir toplumsal yardım aldıysanız ya da öbür bir sebeple bu müsaadesi verdiyseniz direkt olarak e-Devlet arama çubuğuna Toplumsal Yardım Müracaat Hizmeti yazarak ilgili sayfaya geçebilirsiniz.
Başvuru sırasında paylaştığınız ayrıntıların yeni ve hakikat olduğundan emin olmalısınız. Çünkü vermiş olduğunuz bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Toplumsal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafınca denetim edilecek doğruluğu ispatlandıktan daha sonra sürece alınacaktır. Yanlış bilgi paylaşan şahıslar hakkında türel süreç başlatılabilir.
e-Devlet üzerinden Aile Dayanak Programı kapsamında toplumsal yardım sorgulama nasıl yapılır?
- Adım #1: Buradaki ilişki üzerinden e-Devlet internet sitesini açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap detaylarınizle giriş yapın.
- Adım #3: Arama çubuğuna Toplumsal Yardım ayrıntıları Sorgulama yazın ve ilgili sayfaya gidin.
- Adım #4: Sosyal yardım ayrıntılarınız hakkındaki tüm bilgileri bu sayfa bulacaksınız.
Sonuç sayfasında görmüş olduğunuz toplam ödeme fiyatı kısmı, aldığınız yardımın Bütünleşik Toplumsal Yardım Hizmetleri sisteminden ilk verildiği tarihten sorgulama tarihine kadar yapılan toplam ödeme meblağını göstermektedir.
Türkiye Aile Takviye Programı kapsamında verilen sosyal yardım sorgulama ve müracaat süreci nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak e-Devlet üzerinden uygulamanız gereken yolu adım adım tüm bilgileriyla anlattık. Müracaat ve sorgulama sırasında rastgele bir kusur ile karşılaşırsanız Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile bağlantıya geçebilirsiniz.