Çatlamayan İçli Köfte

Aslıhan2312

Co-Admin
Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

• 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
Dışı için;

• 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • Pulbiber
  • 1,5 yemek kaşığı salça (Miktarı bir daha kendiniz azaltıp, arttırabilirsiniz)
  • Tuz
Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. İç harcı için; yağda soğanı kavurup, kıymayı atıyoruz salça ve baharatlarla pişirip, dışını hazırlamaya başlıyoruz.
  2. Bir kaba bulguru ve irmiği koyuyoruz üzerine sıcak su döküyoruz bir anda hayli fazla boşalmayın fazla gelebilir. daha sonra bulgur ve irmiği bir 5 dk filan üzerini kapatıp, suyunu çekip, şişmesini bekliyoruz.
  3. Dinlenen irmik ve bulgura öteki materyalleri karıştırıp uygunca yoğuruyoruz. çabucak sonrasında bir kaba su koyup, bir buzdolabı poşeti sererek ellerimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğünde hamuru alıp, yuvarlak yapıp poşet üzerinde açıyoruz.
  4. Açtığımız hamurum içerisine kıymayı ekleyip, peynirli poğaça yapar üzere üstünü kapatıyoruz fotoğraflarını paylaşacağım.
  5. Ben elimde açamıyorum malesef bu formül benim için kurtarıcı oldu. İçli köfteyi sevenler bu teknikle rahatlıkla yapabilir.
  6. En son kademe hazırladığımız içli köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz ve yemeye hazır umarım sizlerde beğenirsiniz biz severek yiyoruz
    🙂
Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı