Bütün Tavuk Haşlama

Aslıhan2312

Co-Admin
Bütün Tavuk Haşlama Tanımı İçin Materyaller

• 1 poşetli bütün tavuk
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz
Bütün Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle ben tavuk poşetinden çıkarıp çeşmede yıkadım. Sağını solunu içini çabucak sonrasında hiç dokunmadan direk tencereye koyup su ek ettim. Su 2-3 parmak aşağıda olsun tam dolu olmasın taşıma riski olmasın.
  2. çabucak sonrasında kısık ateşte şayet vaktiniz varsa daha lezzetli olur altını kıstım ve kaynamaya başlayınca bir yarım saat daha sonra denetim ettim. Benim tencerem küçük olduğu için su tam olarak tavuğu örtmedi biraz da buhardan pişti ben alt üst yaptım.
  3. Yarım saat 45 dakika daha sonra altını üstünü çevirdim, üstünde alt kısmı da daha rahat pişmesi için benim tavuk yaklaşık 1 saat 1 saat 10 dakika kadar vakitte pişti. Bu tavuğa göre cinsine göre değişiklik gösterebilir kimisi 30 dakika kimisi 45 dakika kimisi 1 saatten çok.
  4. sonrasındasında suyunu süzdüm siz isterseniz suyunu kullanabilirsiniz ben kullanmak istemedim bana biraz yağlı geldi suyundan çorba yapabilirsiniz pilav yapabilirsiniz ben birinci başta kanat ve but kısımlarını birinci öğünümde akşam yemeğinde kullandım öteki kısımları parçalıyacam ayıracağım sonrasındasında salata olur pilav da kullanabilirim bu türlü tüketicem. Hepinize afiyet olsun.
Bütün Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı