“Bits & Böses”: Teknik Suç Podcast'in 2. sezonu başlıyor

Aramizda

Aktif Üye
İnternet, bizi bilgilendirmek, dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim halinde kalmak veya yeni arkadaşlar bulmak için sayısız fırsat açar. Ama parlak cephenin arkasında karanlık bir taraf var: nefret yorumları, siber zorbalık ve tehditler. “Bits und Bös” podcast'in yeni sezonunda, çevrimiçi nefretin sığlarına bakıyoruz.

Sonuçlar önemli vakalarla ilgilenecektir, ancak etkilenenlerin çok kişisel hikayelerini anlatacaktır. Çünkü nefret mesajları maalesef nadir değildir. Genellikle kamu – politikacılar, etkileyiciler, ünlülerdeki insanlara yöneliktirler. Ama herhangi birimiz vurabiliriz.

“Hayatını kıracağım”

Podcast'ten etkilenen bir kişi: “Benim fotoğraflarım vardı, çıplaktım. Onu aileme göndermekle tehdit etti. O kaltak, kazanma gibi bir şey yazdı. Hayatını kırıyorum.” Kurbanların sonuçları genellikle yıkıcıdır. Birçoğu geri çekilir, endişe alır, hatta bazılarının hareket etmesi gerekir.

Ancak Nefret Yardımı gibi kurbanların acılarını azaltmaya çalışan insanlar ve organizasyonlar var. Podcast'in ikinci sezonu da işinizle ilgili olacak. Çünkü hem kurbanları korumak hem de failleri dikkate almak her zaman kolay değildir.

Platformların sorumluluğu

Sezon önemli soruları araştırmak istiyor: Kendinizi çevrimiçi nefretten nasıl koruyabilirsiniz? Sosyal ağların sorumluluğu nelerdir? Ve bu nefret toplumla ne yapıyor?

Podcast'lerin olduğu her yerde “Bits & Böses” her iki haftada bir görünür. Bir bölümü kaçırmak istemiyorsanız, burada “Bits & Böses” a abone olabilirsiniz.

(IGR)