Bakan Nebati: Alamayacağın Aracın ÖTV’sini Ne Yapacaksın?

ahmetbeyler

Yeni Üye
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir canlı yayında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon, fiyatlar, EYT ve şimdiki maaşlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Nureddin Nebati’nin değindiği konulardan bir tanesi de ÖTV’ydi. Bakan Nebati, daha evvel de yaptığı üzere otomotivde ÖTV düzenlemesine kapıları bir defa daha kapattı.

Bloomberg HT Genel Müdürü Alican Türkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Nureddin Nebati, ÖTV indirimi yapılmayacağını söylemiş oldu. Bakan tarafınca yapılan açıklama şöylekiydi: “Otomobile yönelik ÖTV indirimi yok. Anlamıyorum, soruyorlar; araç mı alacaksın diyorum, yok araç diyor, alamayacağın aracın ÖTV’sini ne yapacaksın diyorum. Araba piyasası çok canlı, onlar arzı artırsınlar, kapıya koysunlar, bu biçimde gorelim.”

Togg için kredi takviyesi verilebilir:

Nureddin Nebati’nin değindiği konulardan bir tanesi de birkaç ay daha sonra piyasaya sürülecek yerli araba Togg’du. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, gereksinim olması halinde kredi takviyesi verilebileceğini söylemiş oldu. Fakat bu noktada netleşmiş bir şey olmadığını da belirtelim. Çünkü Bakan Nebati, sıkıntının “günü geldiğinde” değerlendirileceğini söylüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Togg’a kredi takviyesi ile ilgili açıklaması şöyleki oldu: “Togg bizim başımızın tacı. Çok değerli bir yatırım. Seri üretim de başlıyor. Muhakkak bir düzeye ulaştıktan daha sonra ulaşımda badire olursa oldukça süratli adım atarız.”