Almanya Başsavcılığı, Hangoşvili cinayetinden bir Rus vatandaşı hatalı buldu

dunyadan

Aktif Üye
Almanya Başsavcılığı, Hangoşvili cinayetinden bir Rus vatandaşı hatalı buldu
Almanya Başsavcılığı temsilcisi bugün basın mensuplarına, “Başsavcılık ismine kısa bir açıklama yapacağım. Berlin Yüksek Mahkeme’nin İkinci Ceza Dairesi, savcılığın cinayet suçlamasını büsbütün doğruladı. Sanık, 23 Ağustos 2019’da Berlin’in Küçük Tiergarten parkında, Gürcistan vatandaşını öldürdü, onu silahla vurdu. Bu devletin buyruğuyla gerçekleşti. Buyruk veren somut bireyler belirlenmedi” açıklamasında bulundu.

Mahkemenin, Hangoşvili’nin başta İkinci Çeçenistan Savaşı’na iştiraki, Rusya Devleti’ne hasımlığı yüzünden görüş alanına girdiğini tespit ettiği aktarıldı.

Berlin Yüksek Mahkemesi bugün Rusya vatandaşı Vadim Sokolov’u (Krasikov) Gürcistan vatandaşı Zelimhan Hangoşvili cinayetinden hatalı buldu ve ömür uzunluğu mahpusa mahkum etti. Başsavcılık, cinayetin ‘Rus devlet kurumlarının’ buyruğuyla yapıldığını tez ediyor. Savunma makamı, kanıt yetersizliğinde ısrar ediyor.

40 yaşındaki Hangoşvili, 23 Ağustos 2019’da Berlin’in Tiergarten parkında vurularak öldürülmüştü. Katil zanlısı Rusya vatandaşı Vadim Sokolov birebir gün gözaltına alınmıştı. Alman makamlara bakılırsa zanlının gerçek ismi Vadim Sokolov. 2020’de Berlin’de bu davayla ilgili mahkeme süreci başlamıştı.

Rusya’nın Almanya Büyükelçisi Sergey Neçayev, Berlin mahkemesinin sonucunı, açık bir biçimde hasımca adım olarak nitelendirdi ve reaksiyonsuz kalmayacağını deklare etti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.