Alman Meclisi Savunma Kurulu Lideri: Kuzey Akım-2’nin akıbeti Ukrayna ihtisözüne bağlı

dunyadan

Aktif Üye
Alman Meclisi Savunma Kurulu Lideri: Kuzey Akım-2’nin akıbeti Ukrayna ihtisözüne bağlı
Almanya Federal Meclisi (Bundestag) Savunma Kurulu Lideri Marie-Agnes Strack-Zimmerman, Ukrayna ihtilafı ve Kuzey Akım-2 doğalgaz boru çizgisi projesine ait değerlendirmede bulundu.

RND’ye mülakat veren Strack-Zimmerman, “Rusya ve Batılı ülkeler birbirleriyle görüştüğü sürece savaş her vakit önlenebilir durumda. Çarşamba günü Paris’te Normandiya formatında yapılacak toplantı da dahil olmak üzere farklı müzakere formatları mevcut. Rus tarafı müzakere masasında bizimle görüş alışverişinde bulunmaya istekli olduğu sürece, Ukrayna meselesine barışçıl bir tahlil bulunacağı konusunda optimistim. Ne yazık ki, (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’in masada öngörülemeyen bir adam olduğu gerçeğini göz önüne alarak onun hücum için bir niye aramaktan çekinmeyeceğini var iseymalıyız” sözlerini kullandı.

Kuzey Akım-2’nin faaliyete ne vakit geçeceği konusunu pahalandıran Strack-Zimmerman, “Kuzey Akım-2 çabucak hemen faaliyete geçmedi ve şimdilik geçeğini de düşünmüyorum. Avrupa’nın göbeğinde komşu ülkeleri tehdit eden ve Belarus’ta da askeri hareketler yapan bir ülkeyle iş yapmak düşünülemez. Bu saldırganlık sona ermediği sürece, Rusya ile daha fazla doğalgaz mutabakatı yapamayız. Bu, ilgili herkes için açık olmalı. Bir ‘iş ortağı’ tıpkı anda kılıcını sallıyorsa bunu neye yormak gerekir?” dedi.

Strack-Zimmerman, Moskova’ya dönük boru çizgisi projesinin sonlandırılması ve SWIFT sisteminden dışlanma üzere yaptırım tehditlerine ait soruya şöyleki karşılık verdi:

“Bu yaptırımlar Rusya için fazlaca ağır olacaktır. Putin’in yaptığı hesaplamalarda bu sonuçları dikkate aldığına katiyen inanıyorum. Ukrayna’ya yönelik bir taarruz karşılıksız kalmayacak ve buna uygun sonuçlar doğuracaktır. Bu yüzden erken vakitte hiç bir seçenek masadan kaldırılmaz.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.