15 yaşındaki Rus artistik patinajcı, Pekin Kış Olimpiyatları’nda dörtlü atlayış yapan birinci bayan oldu

dunyadan

Aktif Üye
15 yaşındaki Rus artistik patinajcı, Pekin Kış Olimpiyatları’nda dörtlü atlayış yapan birinci bayan oldu
Rus artistik patinajcı Valiyeva, Pekin’de Olimpiyat Oyunları’nda dörtlü atlayış yapan birinci bayan olarak alanında tarih yazdı.

Atlayışını iki kere yinelayan Valiyeva’nın gayretleri, ROK grubunun Pekin’deki artistik patinaj çabasında birinci altın madalyayı kucaklamasında yardımcı oldu. Rus grup takım turnuvasında ABD’yi mağlup ederek birinciliği elde etti.

‘Harika bir his, küçükken hayalimdi’

Valiyeva, bayanlarda birinci olimpiyat dörtlü atlayışını gerçekleştirmiş olmanın olağanüstü bir his olduğunu söylemiş oldu.

Valiyeva, “Üzerimde büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayım, lakin üstesinden geliyorum. Üç yaşımdayken anneme Olimpiyat şampiyonu olmak istediğimi söylerdim, allaha şükür dileğim gerçekleşti” dedi.

Eteri Tutberidze’nin eğittiği ve Pekin’de bayanlar kişisel yarışında podyumda hakimiyet kurması beklenen gruptan biri olan Valiyeva, altın madalyanın favori isimlerinden.

Rus patinajcıların üçü de daha evvel yarış sırasında dörtlü atlayış gerçekleştirmişti, lakin Valiyeva’nın atlayışı Olimpiyatlarda hiç yapılmamıştı.

Bu kadar genç yaşta üstündeki beklentilerin yarattığı baskı ile nasıl başa çıktığı sorusunu yanıtlayan Valiyeva, “kimi vakit bu baskı benim için itici güç oluyor, bana yardım ediyor” dedi.

Rus artistik patinajcıların kaptanı Nikita Katsalapov, grubun kazandığı altın madalyanın kendileri için hayli manalı olduğunu, onu kazanmak için epey sıkı çalıştıklarını söylemiş oldu.

Невероятная
Изящная
Сильная

Камила
♥
#beijing2022 pic.twitter.com/Fn7D7a0bAy

— Olympic Russia (@Olympic_Russia) February 7, 2022
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.